Airbnb foloseste realitatea virtuala pentru a le permite oaspetilor sa vada camere si orase

Airbnb foloseste realitatea virtuala pentru a le permite oaspetilor sa vada camere si orase

Cand navigati pe Airbnb, aveti numai fotografiile furnizate de gazda si comentariile oaspetilor anteriori pe care va puteti baza pentru a determina daca aceea este sau nu locuinta potrivita pentru voi.

Cu toate acestea, Airbnb doreste sa schimbe acest lucru, prin imagini putin mai detaliate, iar acest lucru va fi realizat prin utilizarea tehnologiei realitatii virtuale (VR).

Intr-un mesaj pe blogul sau, Airbnb spune, “Capabilitati precum fotografii 360 si scanarile 3D permit unei persoane sa patrunda intr-o casa sau oras si sa inteleaga cum sunt si cum sa se orienteze inainte de a parasi confortul propriei sale locuinte”.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi viitoarele tablete Lenovo cu Alexa

Cu toate acestea, compania remarca faptul ca realitatea virtuala se afla inca in stadiu incipient, asa ca, deocamdata, incercarile lor de a o integra in serviciu sunt mai mult experimentale.

Totusi, presupunem ca poti primi ceea ce vrei, in cazul in care fotografiile/clipurile video pentru realitate virtuala vor permite utilizatorilor Airbnb sa aiba o idee mai buna despre cum ar putea arata o camera/un apartament inainte de a se decide asupra acestora.

CITESTE SI:  Niste emailuri au dezvaluit ca Uber dorea un parteneriat cu Google pentru masinile fara sofer

Pe langa realitatea virtuala, se pare ca Airbnb se va baza, de asemenea pe tehnologia realitatii augmentate (AR) care, potrivit Airbnb, “Realitatea augmentata poate, de asemenea, spune povestea din spatele elementelor personale pentru a conecta un oaspete cu gazda si cu un nou oras in moduri mai bogate si mai captivante”.

CITESTE SI:  Uber isi va inchide probabil businessul de leasing auto, iar motivul este ca nu le merge la fel de bine pe cat le merge serviciul de ride-hailing

Daca asta iti suna familiar, asta este pentru ca, in iunie, un designer numit Isil Uzum a pregatit un concept despre cum Airbnb s-ar putea baza pe tehnologia AR (si pe cea ARKit a Apple) pentru a-i ajuta pe oaspeti sa navigheze in noile lor spatii de cazare temporare, precum camerele si apartamentele. Realitatea virtuala se poate dovedi utila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *