fbpx

AIM s-a inchis oficial si marcheaza sfarsitul unei ere

AIM s-a inchis oficial si marcheaza sfarsitul unei ere

AOL a inchis oficial AOL Instant Messenger, aka AIM, dupa 20 de ani de existenta. AOL a anuntat stirea in octombrie, spunand ca serviciul nu mai este necesar deoarece oamenii au alte modalitati de a comunica si pentru ca AIM nu este una dintre aplicatiile noastre preferate de mesagerie.

“AIM a reusit sa utilizeze noile tehnologii digitale si a declansat o schimbare culturala, dar modul in care comunicam unii cu altii s-a schimbat profund”, a spus Michael Albers de la Verizon.

CITESTE SI:  Cum cheltuie un restaurant 10.000 de dolari pentru Instagram

Cei care sunt suficient de batrani pentru a-si aminti stiu ca, in primele zile ale internetului, inainte de Skype, WhatsApp, LINE, Viber, WeChat si Snapchat, au existat alte platforme de messenger precum IRC, Yahoo Messenger, ICQ si, desigur, unul dintre clasici, AIM, care, in cazul in care nu stii, s-a inchis oficial ieri. In octombrie, s-a spus ca AIM isi va inchide portile pe data de 15 decembrie 2017 si cu siguranta s-a inchis.

CITESTE SI:  Ce noua optiune de plata va accepta eBay si cand

Serviciul AIM a functionat timp de aproape 20 de ani si credem ca toate lucrurile bune se termina in cele din urma. Conform anuntului, “Incepand cu 15 decembrie 2017, produsele si serviciile AOL Instant Messenger vor fi inchise si nu vor mai functiona. Daca sunteti membri AOL, produsele si serviciile AOL precum AOL Mail si AOL Desktop Gold nu vor fi afectate”.

Pentru cei care se intreaba daca ar putea exista o potentiala inlocuire a aplicatiei/serviciului de messenger inchis oficial, nu va fi cazul deoarece, potrivit AOL, “In prezent, nu exista un produs de inlocuire disponibil pentru AIM. Pe masura ce avansam, noi toti cei de la AOL suntem incantati sa va aducem in continuare noi produse si experiente”.

CITESTE SI:  Cum a sfarsit un student din cauza unor fotografii

Este sfarsitul unei ere, dar, asa cum am spus, avand in vedere ca peisajul de astazi este inundat cu o multitudine de aplicatii messenger, utilizatorii sunt deja rasfatati cu multe optiuni.