fbpx
Aeronava electrica in care investeste Amazon

Aeronava electrica in care investeste Amazon

Compania Amazon din Statele Unite investeste intr-un anumit producator care dezvolta o aeronava electrica, conform unor noi stiri. Acea aeronava electrica e destinata transportului de marfuri pentru compania de retailing.

Investitiile climatice ale companiei de retailing din Statele Unite includ acum si transportul aerian electric, nu doar camioane electrice. Retailerul online (impreuna cu anumiti finantatori) a investit in Technologies Beta, un producator de aeronave electrice, a carui aeronava Alia eVTOL ar putea fi cheia pentru indeplinirea obiectivului Amazon de emisii zero pana in 2040.

CITESTE SI:  Apple investeste 390 de milioane de dolari in Finisar pentru Face ID

Unul dintre finantatori a investit 368 de milioane de dolari. Amazon nu si-a facut publica investitia in Beta, desi a investit deja in avioane alimentate de hidrogen.

Alia poate transporta 680 de kilograme de marfuri (aproximativ 3 paleti de marfuri) sau 6 persoane, cu o autonomie de 463 de kilometri.

Desi nu e clar in ce mod va folosi Amazon acel avion, accentul pe cargo indica faptul ca aceasta ar putea fi destinata livrarilor pe distante scurte care in mod normal ar necesita un avion conventional sau un camion conventional.

CITESTE SI:  Intamplare hazlie cu o femeie si un colet Amazon

Producatorul in care investeste Amazon a dezvaluit ca UPS a plasat comenzi la acest producator pentru transporturi de marfa, in timp ce alte companii au anuntat ca vor folosi aeronava electrica pentru transportul de organe si pentru zboruri de pasageri la scara redusa.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce realizare importanta a fost in stare sonda Voyager 2 a NASA

Investitia companiei din Statele Unite nu se va fructifica mai devreme de 2024, atunci cand producatorul Beta va livra prima sa aeronava electrica.

Totusi, investitiile companiei Amazon din Statele Unite in masini electrice au adus rezultate. Finantarea Rivian de catre companie a dus la crearea unor dube electrice care deja livreaza marfuri.