fbpx

Adolescentul chinez care si-a vandut un rinichi pentru a-si cumpara un iPad 2 s-a imbolnavit

Adolescentul chinez care si-a vandut un rinichi pentru a-si cumpara un iPad 2 s-a imbolnavit

In 2011, un adolescent chinez care a vrut cu disperare sa cumpere un iPad 2 si-a vandut un rinichi pentru a face acest lucru.

Mai apoi, se pare ca adolescentul chinez a dezvoltat o deficienta renala, ceea ce inseamna ca tanarul se confrunta cu o slabire a functiei rinichiului care ii poate pune viata in pericol.

Au fost acuzati cinci oameni pentru vatamare intentionata din cauza operatiei efectuate pentru a-i extrage rinichiul. Adolescentul chinez, care este acum cunoscut ca Wang, a spus ca a dorit sa cumpere un iPad 2, dar cum baiatul traieste in Anhui, una dintre cele mai sarace provincii din China, adolescentul chinez nu-si putea permite sa cumpere acest dispozitiv.

CITESTE SI:  Ce suma din banii companiei Gionee a cheltuit CEO-ul la cazinou

Un broker l-a contactat pe internet si i-a spus ca isi poate vinde rinichiul pentru 20 000 de yuani (3171 de dolari). Pe data de 28 aprilie 2011, adolescentul chinez care vroia sa-si cumpere un iPad 2 a mers in orasul Chenzou din provincia Hunan pentru a-si face operatia de inlaturare a rinichiului.

Aceasta a fost organizata de broker. Tanarul a fost platit cu 2000 de yuani in plus, dar a ramas fara rinichiul drept. Dupa operatie, acesta si-a cumparat imediat un iPad 2, dar a cumparat de asemenea si un iPhone.

CITESTE SI:  Android vede o crestere a cotei de piata in detrimentul iOS

Adolescentul chinez a recunoscut ca si-a scos rinichiul dupa ce mama sa l-a luat la intrebari cu privire la sursa banilor pe care i-a folosit pentru a cumpara un iPad 2 si un iPhone.

Printre cei cinci acuzati, unul dintre ei a castigat 220 000 de yuani (35 000 de dolari) pentru a aranja transplantul si dupa ce l-a platit pe adolescent cu 22 000 de yuani, acesta a impartit restul cu chirurgul, ceilalti trei acuzati si cu alte persoane care faceau parte din personalul medical.

CITESTE SI:  De ce TSMC si-a oprit temporar productia si care sunt urmarile

Reuters sustine ca numai o fractiune din chinezi pot primi transplanturi, ceea ce ii face pe pacienti sa calatoreasca peste mari pentru o operatie de transplant.

Acest lucru creeaza o piata neagra de organe umane, avand in vedere ca comercializarea organelor umane a fost interzisa oficial in China din anul 2007.

Sursa: 9to5mac.com