fbpx

Adobe primeste o petitie pentru ca Flash-ul sa devina open source

Adobe primeste o petitie pentru ca Flash-ul sa devina open-source

Adobe a continuat sa foloseasca Flash timp de ani de zile, chiar daca multi spuneau ca aceasta este o tehnologie web demodata si ca ar trebui sa dispara. Majoritatea browserelor web au inceput in mod activ sa blocheze tehnologia pentru a-i proteja pe utilizatorii lor impotriva diverselor amenintari care apareau din cauza continutului bazat pe Flash.

Adobe a confirmat recent cand va renunta pe bune la aceasta tehnologie. Cu toate acestea, unii ar vrea ca Adobe sa continue sa pastreze tehnologia prin preajma, in special pentru “generatiile viitoare”, asa ca au initiat o petitie.

CITESTE SI:  Cum vrea compania de drone DJI din China sa imbuneze SUA

O petitie online a fost lansata de dezvoltatorul web Juha Listedt care doreste ca Adobe sa aranjeze lucrurile in asa fel incat tehnologia sa fie open source. Ideea este de a se asigura ca aceasta tehnologie ramane prin preajma ca si o parte a istoriei internetului dupa ce compania incheie suportul pentru playerul Flash in 2020.

“Flash-ul este o piesa importanta din istoria internetului, iar uciderea acestei tehnologii ar insemna ca viitoarele generatii nu vor putea accesa trecutul”, potrivit petitiei.

CITESTE SI:  In care versiune a Chrome creste consumul de RAM si de ce

De asemenea, in petitie se mai spune ca incheierea suportului pentru acea tehnologie ar inseamna ca “Jocurile, experimentele si site-urile ar fi uitate”. Linstedt adauga ca, daca Flash-ul devine open source, Adobe se va asigura ca proiectele create de aceasta tehnologie sunt pastrate vii si in siguranta.

De asemenea, dezvoltatorul ofera o sugestie, si anume sa se creeze un browser de sine statator care este capabil sa redea continut Flash. Dezvoltatorul recunoaste ca ar putea exista cateva componente licentiate in Flash pe care Adobe nu va putea sa le ofere public odata ce aceasta tehnologie dispare.

CITESTE SI:  Lyft si Waymo lucreaza impreuna la masini fara sofer

“Pur si simplu, lasa-le si explica ce a fost inlaturat (componentele)”, spune Linstedt, adaugand ca “Fie le vom ocoli, fie le vom inlocui cu alternative open source”. Adobe inca nu a oferit niciun comentariu cu privire la aceasta petitie.