fbpx

Adobe Flash va muri in sfarsit in 2020

Adobe Flash va muri in sfarsit in 2020

Adobe planuieste in sfarsit sa se debaraseze de Flash o data pentru totdeauna. Browserele Chrome, Microsoft Edge si Safari au blocat platforma anul trecut, dar Adobe planuieste acum sa inlature suportul pentru aceasta complet pana la sfarsitul anului 2020.

Tehnologia web Adobe Flash le-a permis mult timp creatorilor de continut sa ofere gaming online interactiv, video si servicii de educatie, dar platforma a luptat de mult timp cu malware-urile si vulnerabilitatile.

Exista tehnologii web mai bune si mai sigure care sunt disponibile in acest moment, asa ca nu e de mirare ca majoritatea browserelor web au blocat automat platforma. Compania Adobe insasi a confirmat acum cateva zile ca va “ucide” in sfarsit platforma pana la sfarsitul anului 2020, cel tarziu.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy Note 8 ar putea inregistra clipuri video 4K la 60 de cadre pe secunda. In curand

Stiam ca sfarsitul este aproape pentru Flash, avand in vedere ca browsere web majore precum Google Chrome, Safari si Microsoft Edge au inceput sa blocheze platforma inca de anul trecut.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Facebook a trecut la construirea de locuinte in Sillicon Valley

Un continut Flash nu este incarcat pana ce utilizatorul nu da click manual pe acesta pentru a-si oferi consimtamantul ca vrea sa-l incarce. Un purtator de cuvant al Adobe a confirmat ca compania va inlatura suportul pentru platforma pana la sfarsitul anului 2020, cel tarziu.

Adobe ii incurajeaza pe creatorii de continut sa-si indrepte tot continutul Flash existent catre noi formate mai sigure. Adobe va continua sa suporte platforma pana in 2020 pe langa alti parteneri printre care se numara Google, Facebook, Microsoft, Mozilla si Apple.

CITESTE SI:  Google detine acum oficial Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Google are de gand sa elimine treptat Flash-ul in urmatorii ani, in timp ce Microsoft are de gand sa-l inlature total din toate versiunile de Windows suportate in 2020, cel tarziu.

Si Apple suporta platforma pana in 2020, in timp ce Mozilla le va permite utilizatorilor Firefox Extended Suport Release sa continue sa foloseasca Flash pana la data de sfarsit a acestuia.