fbpx

AdBlock si AdBlock Plus pentru Microsoft Edge sunt acum disponibile

AdBlock si AdBlock Plus pentru Microsoft Edge sunt acum disponibile

Ad blockerele sunt unele dintre cele mai folosite extensii pentru browserele web, iar AdBlock si AdBlock Plus sunt printre cele mai populare ad blockere disponibile pentru o varietate de browsere.

Browser-ului Microsoft Edge i-a lipsit suportul pentru extensii cand a aparut acum aproximativ un an in urma, iar compania a deschis extensiile pentru dezvoltatori, tocmai de aceea AdBlock si AdBlock Plus pentru Microsoft Edge sunt acum disponibile.

Chiar daca numele sunt destul de similare, AdBlock si AdBlock Plus sunt create de companii diferite, in ciuda faptului ca acestea ofera in esenta aceeasi caracteristica, si anume le permite utilizatorilor sa blocheze reclamele online.

CITESTE SI:  Cortana va ajunge pe iOS si Android, dar fara unele functii

Au existat multe dezbateri cu privire la folosirea blocatoarelor de reclame. Popularitatea lor creste cu siguranta si, avand in vedere ca multe companii precum Apple integreaza blocatoare de reclame in browserele lor, multi publisheri sunt acum ingrijorati ca vor incepe sa piarda o parte semnificativa din venitul lor, avand in vedere ca din ce in ce mai multi oameni incep sa adopte ad blockere.

CITESTE SI:  Browserul Google Chrome ar putea ramane doar un vis pe Windows 10 S

Un argument poate fi de asemenea adus in favoarea extensiilor ad blocking, avand in vedere ca site-urile malitioase sunt cunoscute pentru faptul ca distribuie malware prin reclame, asa ca totul se reduce la utilizator si la preferintele lui, iar publisherii de buna credinta spera sa nu trebuiasca sa plateasca pretul pentru ceea ce fac altii.

CITESTE SI:  Browserul Microsoft Edge executa aceasta actiune fara acordul utilizatorului

In prezent, aceste extensii ad blocking pot fi folosite in Microsoft Edge doar de catre cei care ruleaza versiuni preview ale sistemului de operare Windows 10, dar nu ar trebui sa dureze mult pana ce aceste extensii sunt disponibile pentru toti utilizatorii de Windows 10.

Sursa: theverge.com