fbpx
Acesti dezvoltatori terti de aplicatii pot impartasi modalitati alternative de plati

Acesti dezvoltatori terti de aplicatii pot impartasi modalitati alternative de plati

Dezvoltatorilor terti de aplicatii ai unei anumite companii li s-a permis recent sa impartaseasca modalitati de plati alternative pentru clientii lor.

Dar inca nu li se permite sa impartaseasca aceste informatii in aplicatiile lor, ci prin alte modalitati de comunicare, inclusiv e-mailul.

Una dintre principalele nemultumiri ale dezvoltatorilor de aplicatii terte Apple in ceea ce priveste platile e faptul ca pot folosi doar propriul sistem de plati al Apple.

Acestia pot folosi alternative, dar nu li se permite sa le promoveze public, ceea ce inseamna ca clientii vor fi nevoiti sa le descopere pe cont propriu.

CITESTE SI:  De ce update-ul jocului Minecraft care imbunatatea grafica a fost anulat

De fapt, acesta e unul dintre motivele pentru care Epic Games si Apple se afla in razboi in instante, Epic Games incercand sa evite regulile companiei din Cupertino. Cu toate acestea, din fericire, Apple a anuntat ca, ca parte a unei solutionari dintre Apple si dezvoltatori, dezvoltatorilor li se va permite sa impartaseasca informatii despre cum pot clientii cumpara in afara aplicatiei iOS si a App Store.

CITESTE SI:  VIDEO: Opreste-te si urmareste acest clip superb cu o macheta iPhone 8

Asta inseamna ca un serviciu de abonament precum Netflix sau Spotify va va permite sa va creati cont prin propriul site al serviciului. Acestor servicii li se va permite sa impartaseasca aceste informatii (despre modalitatile alternative de plati) utilizatorilor lor, fie prin e-mail, fie prin alte servicii de comunicare.

Nu pare ca dezvoltatorii de aplicatii pot impartasi aceste informatii in aplicatiile lor, dar presupunem ca libertatea dezvoltatorilor cu privire la cum isi pot informa clientii a fost sporita.

CITESTE SI:  Noile smartphone-uri uimitoare Huawei Mate 30 sunt oficiale - specificatii si preturi

Nu suntem siguri daca acest lucru ii va ademeni pe dezvoltatori sa dezvolte aplicatii pentru iOS pe termen lung, dar in prezent compania Apple din Cupertino, Statele Unite, se confrunta cu un proiect de lege in Coreea de Sud. Daca proiectul de lege va fi adoptat, Apple si Google vor fi obligate sa accepte modalitati de plati terte.