fbpx

Aceste numere de telefon apar pe Google

Aceste numere de telefon apar pe Google

Numerele de telefon asociate cu un anumit serviciu de mesagerie pot fi gasite pe motorul de cautare Google, conform unui cercetator de securitate. Inca nu s-a stabilit de ce se intampla acest lucru si a cui este responsabilitatea in acest caz.

Cele mai recente actualizari ale politicii de confidentialitate propuse de WhatsApp au fost intampinate cu critici din partea utilizatorilor sai, deoarece se pare ca aceasta companie va transfera si alte date despre utilizatorii sai de WA catre Facebook.

CITESTE SI:  WhatsApp are 1 miliard de utilizatori activi zilnic care trimit 55 de miliarde de mesaje in fiecare zi

Din pacate, se pare ca WhatsApp are un bug de confidentialitate, pentru ca numerele de telefon WhatsApp pot fi cautate pe Google. Asta potrivit unor tweet-uri de la cercetatorul de securitate Rajshekhar Rajaharia care a descoperit ca numerele de telefon asociate cu WhatsApp web sunt indexate de motorul de cautare Google.

De fapt, acest lucru s-a mai intamplat in trecut. Nu e clar cine e responsabil pentru asta. Asta pentru ca, dupa cum subliniaza cercetatorul, serviciul de mesagerie WhatsApp a inclus fisierul “Robdots.txt”, ceea ce ar trebui sa impiedice motorul de cautare Google sa-i indexeze site-urile web.

CITESTE SI:  Google devine prima companie de internet straina din Cuba

Dar, din orice motiv, acest lucru nu pare sa functioneze. Este responsabil serviciul de mesagerie WA pentru faptul ca se intampla acest lucru, sau este responsabil Google pentru faptul ca nu respecta regulile din acel fisier al serviciului de mesagerie?

CITESTE SI:  Pentru ce compania Google e anchetata in India

Acest lucru e destul de ingrijorator, deoarece cu siguranta majoritatea utilizatorilor WA nu apreciaza faptul ca numerele lor de telefon sunt disponibile pe Google.

Se speram ca acest bug cu numere de telefon pe motorul de cautare Google in care este implicat WhatsApp va disparea in curand. Ce parere ai despre aceasta stire? Combinand bug-ul cu noua politica de confidentialitate, mai ai de gand sa utilizezi serviciul de mesagerie WhatsApp?

Facebook