fbpx

Aceste aplicatii vor fi interzise in SUA de duminica

Aceste aplicatii vor fi interzise in SUA de duminica

Conform unui anunt al Departamentului de Comert din SUA, doua aplicatii vor fi interzise pe teritoriul Statelor Unite incepand cu duminica. De duminica, utilizatorii de smartphone-uri din Statele Unite nu vor mai putea descarca cele doua aplicatii, pentru ca nu vor mai fi prezente pe App Store si Google Play Store.

Cei din SUA care nu au descarcat inca TikTok sau WeChat si doresc, ar trebui sa descarce aceste aplicatii pe smartphone-urile lor pana duminica. Asta pentru ca, conform unui anunt al Departamentului de Comert al SUA, TikTok si WeChat vor fi interzise si eliminate din magazinele de aplicatii din SUA incepand cu duminica si vor fi interzise si companiile americane care gazduiesc aceste servicii.

CITESTE SI:  ASUS Zenfone 2 a debutat in Taiwan

Conform anuntului Departamentului Comertului din SUA: “Ca raspuns la directivele presedintelui american Donald Trump de pe 6 august 2020, Departamentul de Comert a anuntat astazi interdictii privind tranzactiile legate de WeChat si TikTok, pentru a pastra securitatea Statelor Unite”.

CITESTE SI:  Ce cip ar putea avea Samsung Galaxy Note 9, potrivit unor benchmark-uri recente

S-a crezut anterior ca TikTok va fi pastrata in SUA atunci cand s-a descoperit ca Oracle ar putea cumpara operatiunile americane ale TikTok, pentru ca aplicatia sa nu mai prezinte riscuri pentru securitatea nationala.

Cu toate acestea, o stire de Bloomberg a dezvaluit ca presedintele american, Donald Trump, nu agreeaza acest acord si ca nu-si va oferi acceptul. Retineti ca aceasta interzicere afecteaza doar operatiunile americane ale TikTok si WeChat.

CITESTE SI:  Ce record a doborat OnePlus cu smartphone-ul OnePlus 6T

Ambele aplicatii pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau iOS vor continua sa functioneze normal in alte tari. Interdictia va afecta si compania Apple, pentru ca un sondaj anterior a indicat ca utilizatorii din China ar prefera sa renunte la iPhone-uri decat sa piarda accesul la WeChat. Ce parere ai despre interzicerea celor doua aplicatii care atenteaza la securitatea SUA?