fbpx

Acesta e robotul Disney cu privire asemanatoare omului

Acesta e robotul Disney cu privire asemanatoare omului

Compania Disney din Statele Unite a dezvoltat un robot impresionant care se misca precum oamenii si care are o privire asemanatoare omului. Cu toate acestea, neavand inca o piele, acest robot e mai degraba terifiant pentru unii.

Dispozitivele robotice cu expresii umane devin din ce in ce impresionante, dar Disney Research vine cu un proiect care se poate dovedi terifiant. Gizmodo informeaza ca Disney a dezvoltat un sistem care le ofera robotilor asemanatori oamenilor priviri si miscari mai realiste.

CITESTE SI:  Cand ar putea lansa Lenovo primul sau smartphone fara margini

Este o abordare avansata care i-ar putea determina pe oameni sa se simta confortabil discutand cu un dispozitiv robotic. Dar nu cu cel din imaginea de deasupra, pentru ca combinatia dintre o cochilie fara piele si ochi realisti ii ofera aspectul unui zombie cibernetic, chiar daca miscarile sale sunt neobisnuit de realiste.

S-ar putea sa apreciezi aceasta tehnologie daca poti trece cu vederea aspectul. Acest robot se poate misca precum omul si sa confrunte oameni datorita unui senzor de imagine montat.

CITESTE SI:  Nintendo infirma zvonurile privind consola sa de jocuri Android

De asemenea, isi poate schimba momentan privirea ca raspuns la alte informatii. Acest dispozitiv robotic al companiei Disney din Statele Unite mai poate si clipi natural si sa-si miste capul in timpul respiratiei.

Cu alte cuvinte, acest robot al Disney se comporta ca o fiinta fie si nu ca o camera propulsata de inteligenta artificiala. Interesul companiei Disney pentru domeniul roboticii e un lucru cert.

CITESTE SI:  Robotul bitPaintr se bazeaza pe inteligenta artificiala pentru a face portrete

Disney poate folosi un astfel de robot asemanator omului pentru o animatronica mai avansata in parcurile sale tematice, cel putin atunci cand se descopera o piele care sa acopere acest robot pentru a nu parea atat de terifiant pentru vizitatorii parcurilor. Cu toate acestea, acest lucru poate fi util si pentru orice viitor dispozitiv robotic Android care trebuie sa interactioneze cu oamenii.