fbpx

Acest joc online te invata sa detectezi stirile false

Acest joc online te invata sa detectezi stirile false

Un joc online in care jucatorii trebuie sa detecteze stirile false le permite acestora se detecteze mai bine dezinformarea dupa doar 15 minute de jucat, a constatat un nou studiu.

Avand in vedere cat de mult ne bazam pe internet in ziua de azi pentru consumul de stiri, acest lucru a creat problema stirilor false. Asta pentru ca oricine poate folosi retelele de social media pentru a publica pareri.

Daca informatiile postate acolo nu au in spate o documentare corespunzatoare si temeinica, oamenii pot fi astfel dezinformati. Acesta e motivul pentru care stirile false au devenit atat de problematice in zilele noastre.

CITESTE SI:  Cand va lansa Coreea de Sud internet de 10Gbps

Dar cercetatorii de la Universitatea din Cambridge au creat un joc online de browser care se numeste “Bad News” si care are ca scop educarea publicului cu privire la cum pot detecta mai bine stirile false.

Acest joc online practic pune jucatorii printr-o simulare in care sunt rugati sa evalueze cat de credibile sunt o serie tweeturi si titluri de stiri. Pe parcursul jocului online, utilizatorii vor fi invatati pentru a detecta postarile care ar putea reprezenta dezinformare sau care vin de la conturi false care imita conturi ale persoanelor reale.

CITESTE SI:  Cum iti va spune Apple daca pantofii tai incep sa se uzeze

Imitarea conturilor se poate realiza prin schimbarea unei litere intr-un nume. Iar daca nu esti foarte atent, poti presupune ca stirea (falsa) a venit de la adevarata persoana.

CITESTE SI:  Ce valoare are fondul de monede virtuale al LINE

Potrivit lui Jon Roozenbeek, coautorul studiului: “Daca oamenii stiu ca trebuie sa caute cazuri de dezinformare, ei vor acorda mai multa atentie intr-un mediu precum acest joc online decat in cazurile obisnuite”.

Aceasta nu e prima data cand vedem astfel de jocuri create pentru a educa publicul. Mai devreme in acest an, Google a creat un joc care ii invata pe utilizatori cum sa evite inselatoriile phishing.