fbpx

VIDEO: Acest clip video 8K incarcat pe Youtube este prea fabulos pentru a-l vedea in toata splendoarea lui

Acest clip video 8K incarcat pe Youtube este prea fabulos pentru a-l vedea in toata splendoarea lui

Poti uita de clipurile video 4K la 60 de cadre pe secunda, pentru ca acest clip video care a fost incarcat recent pe Youtube este disponibil, in mod uimitor, in rezolutie 8K. Singura problema este ca pentru majoritatea sunt sanse slabe sa poata urmari acest filmulet de pe YouTube fara sa sacadeze intr-una.

Desi rezolutia 4K pare a fi noul standard in viitorul apropiat, multe dintre ecranele si televizoarele care sunt vandute in acest moment sunt inca promovate ca avand o rezolutie full HD.

Cu toate acestea, recent, Youtube a inceput sa experimenteze redarea la rezolutie 4K pentru a tine pasul cu timpurile. Totusi, aceasta s-a dovedit a fi mai degraba o experienta oribila pentru cei a caror calculatoare nu suporta aceasta rezolutie.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ar putea dezvolta tablete Surface cu preturi mici

Acestea fiind spuse, daca credeai ca redarea unui filmulet 4K de pe YouTube pe un calculator slab este nasoala, se pare ca Youtube nu se opreste aici si a introdus suport pentru clipuri video la rezolutie 8K. Mai este cale lunga pana ce rezolutia 8K va fi folosita in masa, dar se pare ca Youtube vrea sa experimenteze aceasta rezolutie 8K din timp, decat sa trebuiasca sa se joace de-a prinselea cu ea mai apoi.

CITESTE SI:  VIDEO: Un nou logo pentru YouTube si o noua interfata Material Design disponibile pentru toata lumea

Potrivit celor de la 9to5Google, aparent, filmuletele 8K au fost suportate pe Youtube inca de la inceputul acestui an, dar abia recent au inceput sa ofere optiunea si eticheta “earlier this year” in clipurile video, desi pentru multi este prima data cand au observat-o. Desi filmuletele 8K puteau fi incarcate de la inceputul acestui an pe YouTube acest clip video a fost incarcat abia pe 7 iunie.

Filmuletul care demonstreaza rezolutia 8K se numeste Ghost Towns si a fost inregistrat folosind o camera RED Epic Dragon 6K. Clipul video a fost montat folosind programul Adobe After Effects.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce smartphone s-a folosit pentru a filma acest uimitor scurtmetraj

Daca vrei sa vezi cum este, poti urmari filmuletul de pe YouTube de mai jos, dar daca nu dispui de hardware-ul (procesor si placa video) necesar pentru a suporta redarea lina a continutului video 8K, foarte probabil vei urmari un clip video foarte, foarte sacadat. Sa nu mai spun ca pentru a te putea bucura la maxim de aceasta rezolutie trebuie sa ai un monitor 8K, iar cum cei mai multi dintre voi nu detin nici macar un monitor 4K, experienta nu va fi aceeasi.