fbpx

Acest asistent virtual va disparea de pe Android si iOS

Acest asistent virtual va disparea de pe Android si iOS

O companie spune ca aplicatia pentru asistentul sau virtual nu va mai fi disponibila pentru sistemele de operare mobile iOS si Android in curand. Acel asistent virtual va functiona drept caracteristica incorporata pe serviciile existente ale acelei companii.

Desi Google Assistant si Siri ar putea fi in mintile tuturor cand vine vorba despre asistentii virtuali, avand in vedere cresterea de care se bucura boxele inteligente precum Amazon Echo, mai exista si asistentul virtual Alexa al Amazon.

CITESTE SI:  Au aparut imagini cu Galaxy S6 Mini

Dar si Microsoft are un asistent, iar acesta se numeste Cortana. Din pacate pentru utilizatorii acestei aplicatii care au dispozitive iOS si Android, se pare ca, in 2020, compania va abandona aplicatia pentru cele doua platforme mobile.

Conform unei postari de pe o pagina a Microsoft, compania indica faptul ca pe 31 ianuarie 2020 va incheia suportul acelei aplicatii pentru iOS si Android.

CITESTE SI:  Cum e noul motor de cautare pentru China al ByteDance

“Pentru ca asistentul virtual sa-ti fie cat mai util posibil, integram Cortana in aplicatiile de productivitate Microsoft 365. Ca parte a acestei evolutii, pe 31 ianuarie 2020, incheiem suportul pentru aplicatia Cortana pe Android si pe iOS. In acel moment, continutul pe care l-ai creat – cum ar fi mementouri si liste – nu va mai functiona in aplicatia mobila Cortana sau pe Microsoft Launcher, dar poate fi accesat in continuare prin Cortana pentru Windows”.

CITESTE SI:  VIDEO: Care platforma dintre iOS 9 si Android M este mai rapida?

Avand in vedere ca Microsoft nu s-a bucurat de prea mult succes pe partea mobila, compania a incercat sa-si lanseze aplicatiile pentru alte platforme (Android si iOS), pe langa platforma sa Windows.

Desi Microsoft pare sa fie inca interesata de partea mobila, se pare ca ca acest interes nu se extinde la o aplicatie Cortana pentru iOS si Android.