fbpx

Aceasta placa grafica NVIDIA foarte performanta nu e pentru PC-uri

Aceasta placa grafica NVIDIA foarte performanta nu e pentru PC-uri

Compania NVIDIA din Statele Unite a dezvoltat o noua placa grafica foarte performanta si care fost construita folosind arhitectura de noua generatie Ampere. Din pacate, aceasta placa grafica performanta a companiei americane nu este pentru PC-uri.

NVIDIA dezvaluie arhitectura de noua generatie Ampere pentru placi grafice. Prima placa grafica care foloseste arhitectura va fi NVIDIA A100, placa performanta care e construita pentru calcul stiintific, procesare video in cloud si analize de date.

CITESTE SI:  Ce nume ar putea avea boxa inteligenta a Samsung si de ce numele pare ciudat

Desi au existat o multime de zvonuri in jurul planurilor pentru arhitectura Ampere pentru placile grafice GeForce RTX 3080, A100 performanta va fi folosita in principal pentru centrele de date, nu pentru PC-uri.

Cea mai recenta incursiune in centrele de date a NVIDIA vine pe fondul pandemiei si pe fondul unei cresteri enorme a cererii de cloud computing. Descriind pandemia drept un dezastru, CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, a mentionat ca utilizarea serviciilor in cloud va creste.

CITESTE SI:  Compania de smartphone-uri care lucreaza la propriile modemuri celulare

“Aceste dinamici sunt intr-adevar destul de bune pentru businessurile noastre pentru centre de date… Ma astept ca arhitectura Ampere se va descurca remarcabil de bine. Este cea mai buna arhitectura grafica pentru centrele de date pe care am construit-o vreodata si valorifica aproape un deceniu din experienta noastra pentru centrele de date”.

A100 contine peste 54 de miliarde de tranzistori, ceea ce inseamna ca e cel mai mare procesor pe 7nm din lume. Acest lucru se afla practic la limitele teoretice ale lucrurilor care sunt posibile in fabricarea de semiconductori astazi”, sustine CEO-ul companiei americane.

CITESTE SI:  Facebook este dispusa sa publice anunturile politice sprijinite de Rusia

“Cel mai important zar pe care lumea l-a aruncat vreodata si cel mai mare numar de tranzistoare intr-un motor de calcul pe care lumea l-a produs vreodata”, precizeaza CEO-ul NVIDIA.