fbpx
Aceasta e drona spatiala care va fi trimisa catre Titan, satelitul natural al Saturn

Aceasta e drona spatiala care va fi trimisa catre Titan, satelitul natural al Saturn

Agentia spatiala americana a stabilit ca va lansa in 2027 catre Titan, un satelit natural al planetei Saturn, o drona care se numeste Dragonfly. Misiunea acestei drone spatiale e sa duca la descoperirea de noi informatii despre acest satelit natural misterios al Saturn.

Va trebui ca publicul sa aiba rabdare daca e nerabdator ca agentia spatiala americana sa trimita o drona pe Titan, satelitul natural al planetei Saturn. Agentia spatiala NASA a amanat lansarea Dragonfly cu aproximativ un an, din 2026 pana in 2027, din cauza factorilor “externi”.

CITESTE SI:  Masinile de vot din Statele Unite au fost hack-uite in doar 90 de minute

Pandemia de coronavirus Wuhan este unul dintre acei factori externi – impactul sau asupra bugetului diviziei stiintifice planetare determina sa fie recomandata acea intarziere.

Agentia spatiala americana intentionase initial sa lanseze Dragonfly catre luna Titan a planetei Saturn in 2025 inainte de prima amanare. Este un proiect ambitios. Aceasta drona va reprezenta primul vehicul stiintific multi-rotor al NASA pe un alt corp ceresc si primul de orice fel care isi transporta sarcina utila stiintifica intre diverse zone.

CITESTE SI:  O factura la telefon de 201 000 de dolari ar putea fi cea mai mare din Statele Unite

Drona agentiei spatiale americane va petrece noua ani zburand in misiuni relativ regulate pentru a colecta probe si a studia atat gradul de locuibilitate al Titan, cat si dezvoltarea chimiei sale prebiotice intr-un crater de impact cheie.

Ca urmare, va fi nevoie de ani de zile pentru a descoperi noi informatii despre satelitul natural Titan care orbiteaza in jurul planetei Saturn. Daca totul se desfasoara fara obstacole, drona Dragonfly ar trebui sa duca la descoperirea de noi informatii despre satelitul natural misterios Titan al planetei Saturn si despre capacitatea sa de a sustine viata de pe Pamant.

CITESTE SI:  De ce oferta publica initiala a Xiaomi dezamageste in Hong Kong

Ce parere ai despre drona Dragonfly a agentiei spatiale americane care s-ar putea sa fie lansata catre satelitul natural Titan al planetei Saturn in 2027, daca nu vor exista alte lucruri neprevazute?