fbpx

Aceasta banana va inmana parolele WiFi

Aceasta banana va inmana parolele WiFi

Probabil stiti ca bananele sunt o sursa excelenta de potasiu. Se pare ca acestea sunt de asemenea o sursa excelenta de parole pentru reteaua Wi-Fi.

Utilizatorul de Reddit si administratorul retelei Sysvival a vrut sa vina cu o modalitate mai buna de a furniza parolele la WiFi pentru vizitatorii de la locul sau de munca.

Ai fost vreodata la un internet cafe sau la cineva acasa si i-ai cerut parola de la WiFi-ul lui ca sa descoperi mai apoi ca este una lunga si complicata (la fel cum ar trebui sa fie toate parolele, am putea adauga).

CITESTE SI:  Samsung Max s-a lansat, inlocuieste aplicatia Opera Max

Unele locuri au abordat aceasta problema prin oferirea parolelor pe niste foi de hartie, dar redditor-ul Sysvival (via Geek) a decis sa vina cu o modalitate unica de a distribui acele parole Wifi.

Dupa cum poti vedea in imaginea de mai sus, inventia Sysvival este practic o banana care, atunci cand este apasata, va genera o parola WiFi care va fi afisata pe ecranul de deasupra ei.

Potrivit descrierii lui, acesta a fost initial insarcinat sa creeze o foaie de calcul, iar acest lucru a dus la aceasta inventie cu banana.

CITESTE SI:  Cum e PrinCube - cea mai mica imprimanta color

“Am primit sarcina de a seta un portal captiv si cu crearea de vouchere de 8 ore intr-o foaie de calcul. Eu nu fac foi de calcul. Asa ca am pus voucherele intr-un Raspberry Pi si l-am conectat la o banana. Cand atingi banana, primesti un voucher de 8 ore pentru WiFi-ul nostru pentru vizitatori (timeout-ul de 3 secunde este doar pentru demonstratie). Pi are 5000 de vouchere de 8 ore. Noi tinem deschis aproximativ 200 de zile pe an. Daca avem 10 clienti pe zi, atunci acesta va functiona cu usurinta in mod autonom cativa ani. Gata cu printarea voucherelor. Gata cu cicalirea receptionistului”.

CITESTE SI:  De ce Microsoft Edge a primit suport pentru biometrie

Este ceva un pic inedit, dar si ceva destul de interesant. Desigur, va avea nevoie de o schimbare din cand din cand, avand in vedere ca banana se va strica in cele din urma, dar, in ceea ce priveste proiectele DIY (Do It Yourself) pentru parole WiFi, il adoram!