fbpx
Aceasta ar putea fi prima tara care va aproba oficial cumparaturile cu moneda virtuala Bitcoin

Aceasta ar putea fi prima tara care va aproba oficial cumparaturile cu moneda virtuala Bitcoin

Exista o anumita tara care ar putea deveni prima tara din lume care va aproba oficial si legaliza cumparaturile cu moneda virtuala Bitcoin. Aceasta criptomoneda va fi aprobata de instantele judecatoresti din acea tara ca forma de bani oficiala pentru cumparaturi.

Exista o polemica despre monede virtuale precum Bitcoin in acest moment. Asta pentru ca moneda virtuala e nereglementata de guverne, dar si pentru ca monedele virtuale nu sunt la fel de raspandite precum banii obisnuiti.

Desi exista cateva locuri care accepta plata cu Bitcoin pentru cumparaturi, acestea sunt foarte putine. Cu toate acestea, El Salvador ar putea fi prima tara din lume care accepta oficial si in mod legal aceasta criptomoneda pentru cumparaturi.

CITESTE SI:  Motivele posibile pentru ca Apple Watch Edition a fost abandonat

Practic, Bitcoin va fi o forma de bani aprobata oficial de instantele jucatoresti pentru tranzactii in El Salvador. Guvernul tarii va prezenta o legislatie care ar putea spori legalitatea tranzactiilor si cumparaturilor cu acea criptomoneda.

De asemenea, lucreaza cu Strike, o companie de portofel digital, pentru a crea o infrastructura pentru ca tara sa foloseasca tehnologia Bitcoin. Ideea e ca, prin aprobarea oficiala a criptomonedei pentru cumparaturi, tara va fi afectata mai putin de socul de inflatie.

CITESTE SI:  Ce modalitate noua de a genera bani testeaza Google pe YouTube

Desi acest lucru poate fi adevarat, Bitcoin e si un adevarat joc de noroc. Asta pentru ca majoritatea monedelor virtuale nu sunt conectate la o resursa stabila cum ar fi aurul si nici nu sunt sustinute de guvernele tarilor.

De asemenea, criptomonedele sunt foarte volabile in privinta pretului lor si experimenteaza varfuri si scaderi in mod regulat. Cu toate acestea, acest lucru e totusi o propunere interesanta.

CITESTE SI:  "Nimeni nu a facut niciun ban cu Windows Phone", a spus seful international al Huawei

Daca aprobarea oficiala a Bitcoin in El Salvador nu se va confrunta cu obstacole, acest lucru ar putea incuraja si alte tari sa adopte in mod oficial platile cu criptomonede. Ce crezi despre asta? Ai cumpara lucruri cu monede virtuale daca acestea ar fi aprobate oficial, reglementate si legalizate in tara?