fbpx
Accidentele Pokemon GO in timpul sofatului costa miliarde de dolari in Statele Unite

Accidentele Pokemon GO in timpul sofatului costa miliarde de dolari in Statele Unite

Pokemon GO este un joc cu realitate augmentata care implica monstri de buzunar cu puteri si capacitati. Chiar daca pokemonii nu exista in realitate, daca jucati jocul Pokemon GO in timp ce sofati, acest lucru va poate provoca o multime de probleme in viata reala.

Valva din jurul jocului Pokemon GO atunci s-a lansat prima data a fost foarte reala si atat de mare incat oamenii pur si simplu nu puteau sa se dezlipeasca de joc, iar unii chiar il jucau in timp ce sofau.

Acest lucru a dus la un numar destul de mare de accidente, iar un baiat de 9 ani chiar a murit. Un an mai tarziu, in zilele noastre, se spune ca impactul acestor accidente in timpul sofatului se ridica la miliarde de dolari in Statele Unite.

CITESTE SI:  Cine va reevalua decizia de suspendare a lui Donald Trump in conturile sale Facebook si Instagram

Asta potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Purdue care au constatat ca pagubele la nivelul Statelor Unite cauzate de soferii care au jucat Pokemon GO in timp ce sofau s-au ridicat la 2-7,3 miliarde de dolari in primele 148 de zile de la lansarea jocului.

CITESTE SI:  Tara in care elevii trebuie sa repete examenul online, din cauza unei erori tehnice

De asemenea, doi oameni au murit in urma acestui lucru. Cu toate acestea, ar trebui subliniat faptul ca daunele in urma Pokemon GO scoase in evidenta de cercetatori se bazeaza pe rapoarte detaliate de accidente pentru Tippecanoe County, Indiana, Statele Unite.

Pierderile in urma sofatului in timpul jucatului Pokemon GO raportate au fost intre 5,2 milioane de dolari si 25,5 milioane de dolari, dau au fost mai apoi extrapolate pentru a include tot teritoriul Statelor Unite, ceea ce inseamna ca cifra reala ar putea fi mai mica, ar putea fi mai mare, sau ar putea fi in limitele a ceea ce cercetatorii au descoperit.

CITESTE SI:  Cand va renunta Microsoft la browserul Internet Explorer

Totusi, acest lucru pare sa fie in concordanta cu rapoartele pe care le-am auzit din alte parti ale lumii, cum ar fi Taiwan, unde, de cand a fost lansat jocul Pokemon GO, a fost observata o crestere a amenzilor in trafic. Compania Niantic a implementat de atunci diferite functii in joc menite sa previna sau sa descurajeze jucatorii sa se joace in timpul sofatului.