fbpx

A aparut un nou Flash Player fals pentru Mac si vine cu cateva probleme

A aparut un nou Flash Player fals pentru Mac si vine cu cateva probleme

Una dintre modalitatile preferate prin care hackerii incearca sa infecteze calculatoarele Mac este prin programe false de instalare Flash Player. Practic, apare o fereastra popup care le spune utilizatorilor Mac ca vor trebui sa instaleze cea mai recenta versiune a Flash Player-ului Adobe si, avand in vedere ca, in cea mai mare parte, fereastra este conceputa pentru a arata autentic, nu este surprinzator ca unii utilizatori cad in plasa.

Din pacate, de-a lungul anilor se pare ca aceasta tendinta de a incerca infectarea calculatoarelor Mac nu a disparut, deoarece, potrivit Malwarebytes, s-a descoperit un nou program de instalare Flash Player fals.

CITESTE SI:  De ce Facebook testeaza un feed numai pentru stiri

Totusi, se pare ca acesta nu este ca un program de instalare Flash Player fals obisnuit, deoarece aceasta versiune speciala a fost conceputa pentru a fi greu de eliminat de pe calculatorul Mac.

Potrivit Malwarebytes, “Dar ceva interesant s-a petrecut in spatele scenei. Dupa ce ati eliminat Advanced Mac Cleaner si ati inlaturat toate componentele Crossrider care au fost ingropate in sistem, exista inca o problema. Pagina principala din browserul Safari este inca blocata la un domeniu legat de Crossrider si nu poate fi modificat”.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum iti testeaza o aplicatie anemia cu o fotografie

Vestea buna este ca, odata ce ati reusit sa-i dati de urma, eliminarea problemei din profiluri este destul de simpla si usoara, dar presupunem ca pentru un incepator ar putea parea un pic complicat, spre deosebire de a permite unui antivirus pentru Mac sa execute toata munca in locul lui.

CITESTE SI:  De ce va incepe sa scada cota de piata a Apple Watch, probabil

Acestea fiind spuse, tehnologia Flash Player reala a fost eliminata de majoritatea site-urilor web, iar companii precum Apple au dezactivat Flash Player in mod implicit, astfel incat data viitoare cand vedeti ferestre popup pentru Flash Player atunci cand navigati pe site-uri web folosind un calculator Mac, cel mai bine ar fi sa le ignorati.