8 motive pentru care Siri e mai tare ca Google

Siri

Siri este la fel de aproape de o persoana reala cat poate sa fie un asistent vocal virtual. Oricare utilizator Apple va poate spune ca asistentul virtual al Apple are o personalitate grozava, este foarte politicos si poate executa o gramada de actiuni pe dispozitivul vostru cu iOS – doar asigurati-va ca-i vorbiti politicos. Puteti sa-i cereti asistentului virtual Apple sa efectueze apeluri telefonice, sa citeasca email-uri si chiar sa purtati conversatii despre filmele sale preferate.

Inainte de a incepe chiar, asistentul virtual straluceste datorita usurintei de a incepe sa puneti intrebari. Trebuie doar sa spuneti “Hey Siri” pentru a lansa asistentul virtual vocal atunci cand dispozitivul iOS se incarca. De asemenea, puteti face acest lucru si atunci cand telefonul este pe baterie. Tineti apasat pe butonul Home pentru a lansa Siri iar apoi eliberati butonul. Acum, telefonul este in modul de asteptare, si puteti spune “Hei Siri” apoi intrebarea dvs. pentru a activa asistentul virtual vocal.

Un alt mod grozav de a lansa asistentul virtual Siri este prin tinerea apasat pe butonul pentru microfon de pe castile iPhone compatibile. Acest lucru este foarte convenabil atunci cand doriti sa efectuati rapid un apel fara sa va scoateti telefonul din buzunar.

Acum, ca stiti cum sa lansati rapid Siri, haideti sa aruncam o privire la caracteristicile sale unice.

1. Sa invete sa pronunte nume

In cazul in care asistentul virtual nu pronunta corespunzator niciun nume de contact, spune: “That’s not how you pronounce it”. Siri iti va cere apoi sa pronunti numele. Apoi, asistentul virtual iti va arata trei clipuri audio, fiecare cu un altfel de pronuntare a numelui. Puteti sa o alegeti pe cea care este cea mai aproape de pronuntarea corecta.

2. Sa posteze pe Twitter/Facebook

Daca v-ati conectat la Facebook (Setari > Facebook) si Twitter (Setari > Twitter), puteti solicita Siri sa posteze o actualizare de stare sau tweet. Doar spune: “Post a Facebook” apoi mesajul tau sau “Tweet”, urmat de ceea ce vrei sa postezi pe Twitter.

3. Sa caute tweet-uri recente

CITESTE SI:  Anonymous ii declara razboi total lui Donald Trump

Asistentul virtual Siri are o functie de cautare pe Twitter incorporata pe care o puteti utiliza pentru a cauta in tweet-urile recente sau doar sa afiseze o lista cu tweet-urile cele mai recente. Doar spune: “Search Twitter for” urmat de interogare. Pentru a-ti vedea tweet-urile spune: “Show my tweets”. Desigur, trebuie sa fiti conectat la Twitter (Setari > Twitter) pe dispozitiv pentru ca acest lucru sa functioneze.

4. Sa identifice si sa cumpere melodii

Asistentul virtual Siri identifica acum melodii printr-o integrare cu Shazam. Spune: “Which song is this?” sau “Name that tune”. Siri va asculta melodia si va incerca s-o identifice. Puteti apasa butonul Buy de langa melodie sau puteti cere Siri sa o cumpere pentru dvs.

Daca ruleaza vreo melodie (sau este pe pauza) in player-ul de muzica, puteti spune: “Buy that song”. Acesta va cauta piesa in iTunes Store si o puteti cumpara de acolo.

5. Vremea

Orice asistent personal bun va fi capabil sa-ti spuna temperatura locala si sa iti arate o prognoza meteo. Dar puteti intreba Siri lucruri specifice, cum ar fi: “Is it cold outside?”. Apoi iti va raspunde la intrebare si-ti va arata prognoza zilei. Intreband Google acelasi lucru am ascultat melodia cu acelasi nume care nu a fost o pierdere totala, desi nu era ceea ce am avut in minte.

6. Sa arunce zaruri, monede

Esti intr-o situatie care poate fi rezolvata doar prin aruncarea unei monezi sau a unui zar. Puteti fie sa cautati o moneda prin portofel fie sa cautati in toata casa un zar. Sau puteti cere asistentului virtual Siri sa faca oricare dintre aceste lucruri.

7. Cele mai bune filme

Gusturile asistentului virtual Siri in materie de filme par a fi puternic inclinate spre filmele care prezinta inteligenta artificiala. Daca-l intrebi despre filmul sau preferat, raspunsul este uneori “Blade Runner” si uneori “2001: A Space Odyssey”. Dar ceea ce este mai folositor este ca puteti, de asemenea, sa il intrebati despre “cele mai bune filme din 1999” sau orice alt an, iar asistentul virtual iti va enumera 24 de filme de top de pe site-ul cu recenzii de filme Rotten Tomatoes. Google afiseaza cele mai populare rezultate de pe Web care nu sunt la fel de utile.

CITESTE SI:  De ce Apple ar fi reluat productia lui iPhone X lansat in 2017

8. Siri are personalitate

Acesta este un domeniu in care asistentul virtual Siri este inaintea Google Voice Search. Puteti avea conversatii cu Siri. Puteti sa-i puneti diverse intrebari, de la originile sale, daca are nevoie de hrana sau de somn, daca te iubeste etc. Personalitatea lui este atat de buna incat un baiat cu autism l-a facut pe asistentul virtual Siri cel mai bun prieten. Poate ca acest lucru nu suna ca o caracteristica foarte importanta dar este, de asemenea, ceea ce face folosirea asistentului virtual Siri atat de confortabila.

Acestea sunt lucrurile la care asistentul virtual Siri este cel mai bun, dar exista alte lucruri pe care le poate face. Urmatoarele functii sunt disponibile si in alti asistenti virtuali, dar asta nu le face mai putin utile.

– sa citeasca mesaje si email-uri
– sa efectueze apeluri, sa seteze alarme, memento-uri si sa-ti stabileasca intalniri cu contactele tale. Poate atribui, de asemenea, relatii – puteti spune: “Mom is my mother” iar asistentul virtual Siri adauga relatia la lista de contacte.
– sa activeze/dezactiveze Wi-Fi, Bluetooth, etc.
– sa deschida aplicatii (doar spune numele aplicatiei)
– sa cautati pe Google (motorul de cautare implicit al Siri este Bing si nu exista nicio modalitate de a schimba acest lucru)
– sa faca conversii de unitati de masura si valuta
– sa rezolve probleme de matematica
– sa caute pe Wikipedia: Incercati: “Tell me about…” urmat de numele unei persoane celebre sau eveniment
– sa spuna ora curenta din orice oras mare.
– sa-i cereti sa va spuna numarul de zile dintre oricare doua date.

Acestea sunt motivele pentru care asistentul virtual al Apple este mai tare ca Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *