fbpx

4 jucatori de Poker concureaza impotriva unui robot

4 jucatori de Poker concureaza impotriva unui robot

Din 24 aprilie pana pe 8 mai, patru dintre dintre cei mai buni jucatori de Poker din lume au concurat impotriva lui Claudico, un robot de Poker propulsat de inteligenta artificiala care a fost dezvoltata de o echipa de la Carnegie Melon University (CMU).

Telul a fost de a vedea daca omul este inca mai bun decat robotul la Texas hold’em. Rezultatele au sosit, iar jucatorul uman s-a dovedit a fi mai bun decat robotul, chiar daca Claudico a jucat bine.

In total, cei patru jucatori – Doug Polk, Bjorn Li, Dong Kim si Jason Les – l-au invins pe Claudico pentru 732.713 de dolari, bani virtuali. In total, s-au plasat 170 de milioane de dolari in bani virtuali in timpul celor 80.000 de maini jucate in cele doua saptamani ale campionatului “Brain VS AI”. Potrivit departamentului de informatica CMU, la inceputul anului Polk a fost in frunte.

CITESTE SI:  Nintendo a depasit Sony

Patru jucatori de Poker isi unesc fortele pentru a-l bate la Poker pe masinaria Claudico care a fost creat la o universitate din Pennsylvania. Cei patru vor petrece doua saptamani cu robotul Claudico, iar premiul este de 100 000 de dolari.

CITESTE SI:  Cum a aparut o cladire de 212 etaje in Flight Simulator

Ar fi culmea sa castige o masinarie la acest joc de cacialma specific jucatorilor umani in care toti ascund ceea ce gandesc si in care ei incearca sa-i faca pe adversari sa creada un anumit lucru. Spre deosebire de sah, Pokerul nu este un joc usor pentru roboti pentru ca ei nu stiu ce carti au ceilalti.

CITESTE SI:  Arnold Schwarzenegger dezvaluie detalii despre noul film Terminator

Masinaria s-a descurcat destul de bine in variantele mai simple ale jocului Poker. Totusi, versiunea de Poker a competitiei are mai multe elemente umane. Claudico este cel mai bun robot care poate juca Poker, iar acesta a invins anul trecut 13 alte calculatoare.

Daca va castiga robotul la Poker, acest lucru va fi in beneficiul oamenilor. Asemenea roboti ar putea fi folositi in viitor pentru a lua decizii in locul nostru.