fbpx

25% dintre smartphone-urile din 2016 vor veni cu ecrane sensibile la presiune

25% dintre smartphone-urile din 2016 vor veni cu ecrane sensibile la presiune

Anul viitor, ar trebui sa vedem mai multe smartphone-uri pe piata cu senzor de amprente digitale. Si ecranele sensibile la presiune incep sa devina o caracteristica obisnuita, se pare.

Odata cu lansarea lui iPhone 6s si a lui iPhone 6s Plus, s-ar parea ca Apple incearca sa intre intr-o era in care smartphone-urile integreaza ecrane sensibile la presiune, introducand astfel o noua modalitate pentru noi de a interactiona cu dispozitivele noastre mobile.

Recent, un raport al IHS a indicat ca in 2016, 25% dintre noile smartphone-uri vor avea caracteristici similare.

CITESTE SI:  Un baiat de 6 ani trece examenul Microsoft

Este acest lucru o surpriza? Nu prea. Dupa cum se pare, Huawei deja are un astfel de smartphone cu ecran sensibil la presiune pe piata, desi in acest moment este promovat mai putin, comparativ cu iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

De asemenea, Synaptics a anuntat o tehnologie similara de ecran sensibil la presiune pe care vor sa o aduca pe smartphone-uri si nu am fi surprinsi daca producatorii vor adopta acele caracteristici.

CITESTE SI:  Ce trebuie sa stii despre sistemul de operare Harmony OS al Huawei

Au existat discutii despre faptul ca Sony Xperia Z6, Samsung Galaxy S7 si viitoarele telefoane Xiaomi vor veni toate cu ecrane sensibile la presiune, asa ca predictiile IHS cum ca un sfert din smartphone-urile de anul viitor vor integra o tehnologie similara nu ar trebui sa fie surprinzatoare.

Desigur, cu exceptia Huawei, nimeni altcineva nu a confirmat ca va adopta ecrane sensibile la presiune, avand in vedere ca pentru moment sunt doar zvonuri.

CITESTE SI:  Succesorul lui iPhone X pentru 2018 ar putea avea un pret mai mic

In ciuda faptului ca 3D Touch a fost promovata serios, se pare ca impresiile initiale ale acestei caracteristici au dezvaluit ca desi are mult potential, nu este neaparat o caracteristica indispensabila inca, dar ce spui tu despre asta? Sunt ecranele sensibile la presiune ceva important pentru urmatorul tau smartphone?