fbpx
2% din Top 1000 de aplicatii de pe aceasta platforma sunt malware

2% din Top 1000 de aplicatii de pe aceasta platforma sunt malware

Conform unei noi stiri, 2% din top 1000 de aplicatii de pe un magazin important s-au dovedit a fi malware. Asta desi compania care administreaza acea platforma se bazeaza pe cele mai inalte standarde de securitate.

Platforme precum App Store si Google Play sunt promovate ca fiind platforme mai sigure de pe care poti descarca apps. Asta pentru ca companiile Apple si Google din Statele Unite folosesc sisteme pentru a preveni malware-ul, dar si un proces de examinare destinat sa elimine aplicatiile malware.

CITESTE SI:  Apple vrea sa dezvolte propria tehnologie de display OLED, se pare

Dar se pare ca aceste sisteme nu sunt infailibile. Potrivit unei stiri de Washington Post, se pare ca, din top 1000 de aplicatii din App Store, aproximativ 2% erau malware.

Asta inseamna ca, din acele top 1000 de aplicatii de pe App Store, aproximativ 20 erau malware. Totusi, doar 20 dintr-un total de 1000 nu e prea ingrijorator, dar munca companiei nu s-a sfarsit.

CITESTE SI:  Cand va inceta WhatsApp sa suporte iOS 7

La urma urmei, faptul ca acelea se aflau printre cele top 1000 pe platforma, inseamna ca o multime de oameni probabil le-au descarcat, ceea ce ar putea afecta mii de utilizatori.

Purtatorul de cuvant al companiei Apple din Statele Unite, Fred Sainz, a raspuns intr-o declaratie: “Mentinem dezvoltatorii la standarde inalte pentru a mentine platforma App Store un loc sigur si de incredere in care clienti pot descarca aplicatii si intotdeauna actionam impotriva aplicatiilor malware care prezinta riscuri pentru utilizatori. Apple conduce industria cu practici care au pus in prim-plan siguranta clientilor. Ne vom dezvolta constant, ne vom evolua practicile si vom investi resurse pentru a ne asigura ca experienta clientilor e de varf”. Ce parere ai despre asta? Care platforma crezi ca e mai sigura: App Store sau Google Play?