fbpx

Topul companiilor de smartphone-uri, dupa livrarile din ultimul trimestru

Topul companiilor de smartphone-uri, dupa livrarile din ultimul trimestru

A fost nevoie de ceva timp, dar piata smartphone-urilor pare sa creasca in sfarsit. IDC (International Data Corporation) a anuntat ca livrarile de smartphone-uri ale companiilor au ajuns la 385,9 milioane de unitati in ultimul trimestru din 2020, o crestere de 16 milioane de unitati in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Este ceva interesant, avand in vedere pandemia. Livrarile de smartphone-uri ale companiilor au fost de 275,8 milioane in trimestrul 1 din 2020, in scadere cu 11,7% in comparatie cu anul anterior.

CITESTE SI:  Ce dispozitiv de gaming ar putea lansa Apple

Apoi, livrarile au ajuns la 278,4 milioane in al doilea trimestru, o scadere de 16% in comparatie cu anul precedent, inainte de a creste la 353,6 milioane in trimestrul 3.

Cresterea din cel de-al patrulea trimestru din 2020 ar trebui sa-i incurajeze pe unii investitori. Compania Apple din Statele Unite a ocupat prima pozitie cu 90,1 milioane de livrari de smartphone-uri in acel trimestru.

Acest numar reprezinta “cel mai mare volum de livrari de la un singur furnizor intr-un trimestru”, potrivit IDC. Compania Samsung din Coreea de Sud s-a clasat pe locul al doilea, cu 73,9 milioane de livrari si cu o cota de piata de 19,1%, urmat de Xiaomi si Oppo cu 43,3 milioane si respectiv 33,8 milioane de smartphone-uri livrate in acel trimestru. Huawei s-a aflat pe pozitia a cincea, ceea ce reprezinta o scadere masiva in comparatie cu anul precedent.

CITESTE SI:  Ce crestere surprinzatoare a avut businessul PC al Intel
CITESTE SI:  Un cip inovator pentru noile iPhone-uri ale Apple a intrat in productie

Acest lucru e destul de surprinzator, avand in vedere ca vara trecuta compania Huawei era pe podium in top. Compania Huawei din China inca se confrunta cu sanctiunile din partea SUA si se pare ca compania chineza va renunta la brandurile sale premium de smartphone-uri Mate si P. Totusi, Huawei este un brand important de smartphone-uri in Asia. Prin urmare, poate va reveni in top in viitor, in urmatoarele trimestre de livrari.