fbpx

Tara care produce primul smartphone Made in Africa

Tara care produce primul smartphone Made in Africa

Smartphone-urile de la numeroase branduri sunt importate in Africa din alte tari, dar un producator va produce in curand primul smartphone “Made in Africa”.

Presedintele din tara care va produce telefoanele a anuntat ieri acest lucru. Producatorul promite sa le ofere celor din Africa telefoane inteligente la preturi mai accesibile.

Cand vine vorba despre smartphone-uri, o multime de producatori sunt din Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia si China. Cu toate acestea, se pare ca in curand am putea vedea telefoane de la un producator de telefoane din Africa.

CITESTE SI:  Samsung explica de ce smartphone-ul Galaxy S9 nu are senzor de amprente integrat in display

Presedintele Kagame din Rwanda a anuntat ca are planuri de a lansa o fabrica de telefoane in acea tara pentru Mara Phones. Desi acest brand nu este unul cu care multi sunt familiarizati, e ceva destul de important pentru ca va produce in Rwanda primul smartphone “Made in Africa”.

Conform companiei din spatele fabricii din Rwanda, “Mara Phones tocmai a deschis prima fabrica de producere de smartphone-uri accesibile ca pret, de calitate si de inalta tehnologie in Rwanda. Mara Phones crede cu tarie ca producerea de telefoane inteligente pe acest continent va aduce o mandrie uriasa pentru Africa”.

CITESTE SI:  Cat de rezistent la zgarieturi e smartphone-ul OnePlus 6T

CEO-ul companiei Mara Group, Ashish Thakkar, s-a mandrit celor de la Reuters cu aceasta premiera pentru Rwanda. “Acesta este primul producator de smartphone-uri din Africa. Suntem practic primul producator care produce asa ceva aici. Noi producem placile de baza, noi ne ocupam de intregul proces. Exista peste 1000 de piese pe fiecare telefon”.

CITESTE SI:  Doi britanici au fost arestati intrucat au incercat sa intre in retelele Microsoft

Smartphone-urile Mara Phones au fost proiectate impreuna cu Google in cadrul programului Android One, ceea ce ar trebui sa contribuie la crearea unor telefoane inteligente mai accesibile ca pret pentru oamenii din Rwanda. Sa speram totusi ca nu vor fi similare cu telefoanele produse pe vapor.