fbpx
Tara care obliga Apple sa includa incarcatoare cu iPhone-urile

Tara care obliga Apple sa includa incarcatoare cu iPhone-urile

Conform unei noi stiri, o anumita tara din lume a decis ca decizia companiei Apple din Statele Unite de a nu mai include incarcatoare cu iPhone-urile vandute contravine legii. Compania va fi obligata sa includa accesorii de incarcare in acea tara.

Incepand cu smartphone-ul iPhone 12, compania Apple din Statele Unite nu va mai include incarcatoare. Compania din Statele Unite mentioneaza motive de mediu, dar probabil ca si marja de profit e un motiv.

CITESTE SI:  La ce foloseste grafitul descoperit in smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra

Cu toate acestea, se pare ca, in Brazilia, compania Apple din Statele Unite va fi obligata prin lege sa includa incarcatoare cu iPhone-urile vandute.

Conform unei stiri de Folha de S.Paolo, se pare ca agentia publica braziliana pentru consumatori a criticat compania din Statele Unite cu privire la motivul din spatele eliminarii incarcatoarelor de iPhone-uri si si-a exprimat indoiala ca acest lucru ar fi de vreun folos mediului inconjurator.

In cele din urma, in ciuda argumentelor Apple, s-a decis ca vanzarea de iPhone-uri fara incarcator – care e considerat o componenta esentiala – ar fi impotriva Codului Brazilian al Consumatorilor.

CITESTE SI:  Ce motiv au avut atacatorii cibernetici sa hack-uiasca Facebook recent

Agentia din Brazilia sustine ca Apple nu a reusit sa furnizeze suficiente probe pentru decizia sa si nici nu a garantat ca va oferi acelasi nivel de asistenta pentru consumatori care ar putea ajunge sa cumpere sau sa utilizeze pentru iPhone-uri incarcatoare de la terti.

CITESTE SI:  Google lanseaza Android Go (Oreo) pentru telefoane inferioare

Apple va trebui sa se conformeze deciziei, altfel risca sa fie amendata. Desi aceasta decizie e limitata la Brazilia, nu ar fi surprinzator daca acest precedent ar fi folosit si de alte tari care sunt impotriva deciziei companiei Apple de a nu mai include incarcatoare cu iPhone-urile pe care le vinde. Ce parere ai despre asta? Crezi ca aceasta decizie din Brazilia ar trebui sa fie multiplicata la nivelul intregii lumi?