fbpx

Tara care obliga Apple sa includa incarcatoare cu iPhone-urile

Tara care obliga Apple sa includa incarcatoare cu iPhone-urile

Conform unei noi stiri, o anumita tara din lume a decis ca decizia companiei Apple din Statele Unite de a nu mai include incarcatoare cu iPhone-urile vandute contravine legii. Compania va fi obligata sa includa accesorii de incarcare in acea tara.

Incepand cu smartphone-ul iPhone 12, compania Apple din Statele Unite nu va mai include incarcatoare. Compania din Statele Unite mentioneaza motive de mediu, dar probabil ca si marja de profit e un motiv.

CITESTE SI:  Fara vaccin. Medicii din care tara dezvolta un medicament pentru coronavirusul Wuhan

Cu toate acestea, se pare ca, in Brazilia, compania Apple din Statele Unite va fi obligata prin lege sa includa incarcatoare cu iPhone-urile vandute.

Conform unei stiri de Folha de S.Paolo, se pare ca agentia publica braziliana pentru consumatori a criticat compania din Statele Unite cu privire la motivul din spatele eliminarii incarcatoarelor de iPhone-uri si si-a exprimat indoiala ca acest lucru ar fi de vreun folos mediului inconjurator.

In cele din urma, in ciuda argumentelor Apple, s-a decis ca vanzarea de iPhone-uri fara incarcator – care e considerat o componenta esentiala – ar fi impotriva Codului Brazilian al Consumatorilor.

CITESTE SI:  Stirile false inunda Franta inaintea alegerilor

Agentia din Brazilia sustine ca Apple nu a reusit sa furnizeze suficiente probe pentru decizia sa si nici nu a garantat ca va oferi acelasi nivel de asistenta pentru consumatori care ar putea ajunge sa cumpere sau sa utilizeze pentru iPhone-uri incarcatoare de la terti.

CITESTE SI:  Aceste modele iPhone 12 s-ar putea sa aiba o autonomie cu o ora in plus

Apple va trebui sa se conformeze deciziei, altfel risca sa fie amendata. Desi aceasta decizie e limitata la Brazilia, nu ar fi surprinzator daca acest precedent ar fi folosit si de alte tari care sunt impotriva deciziei companiei Apple de a nu mai include incarcatoare cu iPhone-urile pe care le vinde. Ce parere ai despre asta? Crezi ca aceasta decizie din Brazilia ar trebui sa fie multiplicata la nivelul intregii lumi?

Facebook