fbpx

Surpriza. Pozitia Xiaomi in topul furnizorilor de smartphone-uri ai lumii

Surpriza. Pozitia Xiaomi in topul furnizorilor de smartphone-uri ai lumii

Firmele de analiza de piata au dezvaluit care este noul top cu furnizori de smartphone-uri ai lumii in 2020. Compania Samsung din Coreea de Sud ramane pe prima pozitie, in timp ce alte companii au fost detronate de altele. Ceea ce e interesant e pozitia pe care a ajuns Xiaomi.

Samsung este in continuare primul furnizor de smartphone-uri al lumii, dupa ce anterior a pierdut acea pozitie in favoarea Huawei, conform informatiilor IDC, Counterpoint si Canalys.

Stirea soseste chiar in momentul in care Samsung a inregistrat cele mai mari mari venituri trimestriale pe care le-a avut vreodata, venituri despre care compania din Coreea de Sud sustine ca sunt rezultatul cresterii necesarului de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Cipul lui Samsung Galaxy S9 ar putea fi cu 15% mai eficient din punct de vedere energetic

Huawei a devenit primul furnizor de smartphone-uri al lumii prima oara acum trei luni de zile, beneficiind de vanzarile impresionante din China, in timp ce in restul lumii vanzarile erau restrictionate din cauza pandemiei de coronavirus.

Insa livrarile Huawei au scazut cu 7% trimestrial si cu 24% comparativ cu anul trecut conform Counterpoint (ajungand pe pozitia a doua), in timp ce livrarile Samsung s-au majorat cu 47% in ultimul trimestru.

CITESTE SI:  Update-ul iOS 11 este disponibil pentru iPhone-uri si iPad-uri acum

Furnizorul de smartphone-uri Xiaomi a reusit sa castige pozitia a treia pentru prima oara in cativa ani, depasind Apple pentru prima oara, Xiaomi avand o crestere de 47% in comparatie cu anul trecut.

Livrarile de smartphone-uri Apple (companie acum pe pozitia a 4-a) au scazut cu 7% in comparatie cu anul trecut in trimestrul iulie-septembrie, fara indoiala din cauza faptului ca noile iPhone-uri din acest an au fost amanate pana in octombrie si noiembrie.

CITESTE SI:  De ce Apple nu a inclus nici pana in prezent o aplicatie Calculator pe tabletele iPad

Locurile 5, 6 si 7 sunt ocupate de brandurile BBK care sunt Oppo, Vivo si Realme. Counterpoint sustine ca furnizorul de smartphone-uri Oppo ocupa pozitia a 5-a, in timp ce IDC si Canalys acorda acea pozitie brandului Vivo. Dar toate cele trei firme de analiza de piata sunt de acord ca cifrele sunt apropiate.