fbpx

Specificatiile lui ZTE Axon 20 5G, primul smartphone cu camera sub ecran

Specificatiile lui ZTE Axon 20 5G, primul smartphone cu camera sub ecran

Fara breton. Fara perforatie in ecran. Fara camera pop-out sau flip-over. In schimb, ZTE a realizat ceea ce unii ar putea considera Sfantul Graal al camerelor de selfie din telefoane: primul smartphone (dezvoltat complet) cu camera sub ecran. Este vorba despre smartphone-ul ZTE Axon 20 5G.

Smartphone-ul are un ecran de 6,92 inci Full HD+ si OLED, cu un raport de aspect de 20,5:9 si suport pentru adancimea de culoare de 10 biti si pentru intreaga gama de culori DCI-P3.

CITESTE SI:  Xiaomi lanseaza competitorul lor pentru MacBook Air, pe Mi Notebook Air

Totusi, nu exista informatii despre rata de refresh. Dar poate ca nu asta te intereseaza, ci camera de sub ecran a smartphone-ului. ZTE sustine ca a construit acel obiectiv cu cinci tehnologii de baza, inclusiv un algoritm creat de ZTE pentru a imbunatati fotografiile cu acea camera de sub ecran.

Pana in acest moment, ZTE nu a dezvaluit imagini video capturate cu acel telefon si nici fotografii capturate de acesta. Axon 20 5G nu e singurul smartphone cu camera sub ecran, exista un prototip Oppo, iar Xiaomi a precizat ca va lansa un astfel de dispozitiv anul viitor.

CITESTE SI:  Inlocuirea lui Touch ID cu Face ID pe iPhone X nu a fost o decizie de ultima suta de metri

Primele eforturi ale Oppo nu au fost chiar desavarsite, claritatea si precizia culorilor avand loc de imbunatatiri. Daca ZTE poate obtine calitatea imaginii a obiectivilor frontali obisnuiti, atunci Axon 20 5G va fi unul dintre cele mai interesante smartphone-uri din 2020.

Cu toate acestea, e posibil ca performanta generala a telefonului nu va fi la fel de impresionanta. Axon 20 5G foloseste cipul Snapdragon 765G, un acumulator de 4220mAh si un obiectiv principal de 64MP capabil de inregistrare video 4K la 60 de cadre pe secunda. Cam astea sunt specificatiile.

CITESTE SI:  Cum e camera instanta OneStep+ a Polaroid

Ce parere ai despre ZTE Axon 20 5G, primul smartphone cu camera sub ecran? Crezi ca va fi mai ieftin sau mai scump decat celelalte telefoane ale companiei?