fbpx

Sony Xperia Z3+ a fost anuntat oficial

Sony Xperia Z3+ a fost anuntat oficial

Sony l-a anuntat oficial pe Xperia Z3+. Acesta nu este diferit de Z4, amandoua smartphone-urile avand acelasi design si aceleasi specificatii. Xperia Z3+ este mai subtire (6,9mm vs 7,3mm) si mai usor (144g vs 152g) decat Z3.

Sony Z4 a fost anuntat recent si multi au fost surprinsi de specificatiile sale si de faptul ca a fost anuntat doar pentru Japonia. Acest lucru a dat nastere unor speculatii privind posibilitatea ca smartphone-ul sa nu ajunga si in alte tari, dar s-a dovedit ca este pe jumatate adevarat pentru ca Sony l-a anuntat recent pe Xperia Z3+ la scara globala.

CITESTE SI:  Un nou dispozitiv HTC Desire a fost reperat

Smartphone-ul Xperia Z3+ este de fapt versiunea globala a lui Z4 care este destinat exclusiv pietei japoneze. Acesta este efectiv o varianta putin mai performanta decat Sony Z3.

Daca ti-a placut Z3 si nu te deranjeaza un smartphone cu specificatii un pic mai bune, dar cu acelasi design, atunci iti va placea si de Xperia Z3+. Totusi, nu sunt sigur ce strategie are Sony.

Datorita faptului ca Xperia Z3+ si Z4 sunt de fapt aceleasi smartphone-uri, acest lucru inseamna ca au aceleasi specificatii. Xperia Z3+ are un display de 5,2 inch cu rezolutie full HD si este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon 810, mai nou decat cel al lui Z3, impreuna cu 3GB de RAM.

CITESTE SI:  HTC Desire A55 - un model mai luxos in dezvoltare?

Chiar daca nu are un display cu rezolutie 2K cum au cele mai multe smartphone-uri de top, acest lucru contribuie la o durata de viata a bateriei mai mare. Telefonul are o constructie care contine aluminiu, ceea ce ii confera o oarecare rezistenta, dar Sony a ales sa integreze in acest smartphone o baterie mai mica, de 2930mAh.

CITESTE SI:  Samsung Z3 a fost lansat oficial - specificatii si pret

Sony sustine ca smartphone-ul Xperia Z3+ va avea o durata de viata a bateriei de doua zile, la fel ca si Z3, in ciuda faptului ca dispune de o baterie de capacitate mai mica (2930mAh vs 3100mAh). Sony Xperia Z3+ ruleaza sistemul de operare Android 5.0 Lollipop din cutie, dispune de un senzor Exmor RS de 20,7MP in partea din spate, un senzor Exmor R de 5,1MP in partea din fata si va fi disponibil la scara globala incepand cu luna iunie.