fbpx
Smartphone-urile Samsung care vor deveni chei de masina

Smartphone-urile Samsung care vor deveni chei de masina

Anumite smartphone-uri Samsung vor putea fi folosite pentru a-ti debloca si porni masina. Practic, vor fi ca niste chei de masina. Exista o lista de telefoane compatibile si care pot deveni chei de masina. O lista cam scurta, dar lista de masini compatibile e si mai scurta.

Una dintre caracteristicile implementate de compania Apple din Cupertino, Statele Unite, pentru iPhone si Apple Watch e posibilitatea ca aceste dispozitive sa poata fi folosite in calitate de chei de masina, permitand utilizatorilor sa-si deblocheze masinile cu iPhone-ul sau smartwatch-ul Apple Watch (presupunand ca modelul masinii e compatibil).

CITESTE SI:  Huawei sustine ca a depasit Apple la vanzari. Care producator este acum pe primul loc

Acum se pare ca si compania Samsung din Coreea de Sud implementeaza o functie similara pentru smartphone-urile sale. Compania din Coreea de Sud a anuntat ca, daca modelul de smartphone si cel de masina sunt compatibile, vei putea folosi smartphone-urile Samsung Galaxy pentru a debloca si porni masina.

CITESTE SI:  Noul atac cibernetic care a maturat o tara

Printre aceste dispozitive se numara dispozitive Samsung mai noi precum Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy S21+ si Galaxy S21 Ultra.

Galaxy Z Flip 3 lipseste de pe aceasta lista. Pentru moment, compatibilitatea masinii e extrem de limitata si va functiona doar cu Genesis GV60, iar asta pentru ca aceasta caracteristica a Samsung e relativ noua.

E posibil ca in viitor aceasta caracteristica va deveni standard. Acest lucru ar fi posibil datorita utilizarii functiilor NFC si UWB integrate in smartphone-uri.

CITESTE SI:  Compania care a brevetat un ecran extensibil pentru scopuri medicale

De asemenea, initial aceasta caracteristica a companiei sud-coreene va fi limitata la Coreea de Sud si va fi lansata pana la sfarsitul acestui an. Ce parere ai despre faptul ca in viitor smartphone-urile Samsung Galaxy vor putea fi folosite in calitate de chei de masina?