fbpx
Smartphone-urile care se vor putea incarca cu 200W anul viitor

Smartphone-urile care se vor putea incarca cu 200W anul viitor

Conform unei noi stiri, o anumita companie de smartphone-uri ar putea lansa anul viitor telefoane care pot fi incarcate la o capacitate de 200W. Si un alt lucru interesant e ca acumulatorii acelor telefoane nu se vor degrada intr-un mod foarte accentuat din cauza incarcarii de 200W.

De-a lungul anilor, companiile de smartphone-uri au evoluat in ceea ce priveste incarcarea. De fapt, mai devreme in acest an, compania Xiaomi din China a anuntat ca lucreaza la incarcare de 200W HyperCharge.

CITESTE SI:  O noua tehnologie ti-ar putea extinde durata de viata a smartphone-ului

Acest sistem HyperCharge poate incarca un smartphone pana la 100% in doar 8 minute, ceea ce e foarte impresionant. Daca sperai ca acest sistem sa devina realitate, s-ar putea sa fii interesat de faptul ca acest lucru s-ar putea intampla in 2022.

Asta conform unei stiri de MyDrivers care a citat unii bloggeri. Conform stirii, acest sistem de incarcare de 200W ar putea fi integrat pe smartphone-urile de varf ale companiei chineze Xiaomi in 2022.

CITESTE SI:  Aspectul si specificatiile tehnice ale viitorului smartphone OnePlus 9

De fapt, HyperCharge a fost demonstrat pe un telefon Xiaomi Mi 11 Pro adaptat, ceea ce inseamna ca telefoanele actuale nu par sa fie compatibile.

Cu toate acestea, acest lucru a dus la speculatia ca poate compania din China ar putea integra acest sistem de incarcare de 200W in succesorul smartphone-ului Mi 11 Pro, succesor care s-ar putea lansa in 2022 si care cel mai probabil se va numi Mi 12 Pro.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Android Go ASUS ZenFone Live oficial - specificatii si pret

Pentru cei ingrijorati ca incarcarea de 200W ar putea degrada acumulatorul smartphone-ului, compania chineza Xiaomi a oferit lamuriri. Si anume ca HyperCharge va degrada capacitatea acumulatorului cu doar 20% dupa 800 de incarcari.

Presupunand ca iti incarci smartphone-ul o data pe zi (cu 200W), asta inseamna ca acumulatorului i se va reduce capacitatea cu 20% in aproximativ doi ani, ceea ce nu e foarte ingrijorator.