fbpx

Smartphone-urile care ar putea inlocui pasaportul si permisul de conducere

Smartphone-urile care ar putea inlocui pasaportul si permisul de conducere

Ne purtam smartphone-urile cu noi tot timpul, ceea ce inseamna ca aceste dispozitive sunt obiectele perfecte pentru a ne stoca anumite documente si carduri, cum ar fi carduri de credit sau de debit, carduri de fidelitate, tichete de imbarcare pentru avion si asa mai departe.

Cu toate acestea, se pare ca compania Apple din Statele Unite are in vedere un viitor in care smartphone-urile iPhone ar putea inlocui si alte documente, cum ar fi pasaportul si permisul de conducere.

CITESTE SI:  S-a lansat Huawei Honor 6 cu suport 4G si Android 4.4 KitKat

Intr-un brevet descoperit de AppleInsider: “Un smartphone care implementeaza un sistem pentru verificarea identitatii include macar un procesor configurat pentru a primi o solicitare de verificare, inclusiv informatii pentru identificarea unui utilizator al unui dispozitiv, verificarea fiind semnata de un server pe baza verificarii informatiei de un furnizor de verificare a identitatii separat de server, solicitarea de verificare fiind specifica smartphone-ului”.

Desi suna interesant si promitator sa pastrezi permisul de conducere si pasaportul in iPhone, ideea de a pune toate ouale intr-un singur cos se poate dovedi problematica. Pierderea smartphone-ului iPhone ar insemna pierderea accesului la toate documentele noastre, dar e posibil ca formele fizice si digitale ale pasaportului si permisului de conducere vor exista cot la cot si ca, daca calatoresti in strainatate, poti pastra pasaportul in siguranta intr-o camera de hotel, in timp ce varianta digitala se afla pe smartphone-ul tau in cazul in care autoritatile trebuie sa verifice cine esti.

CITESTE SI:  Apple Watch cu LTE va functiona numai in tara de unde l-ati cumparat
CITESTE SI:  Un sondaj arata ca nu multi oameni il vor cumpara pe iPhone 8 daca va costa 1000 de dolari

Vicepresedintele Apple Pay, Jennifer Bailey, a declarat in trecut ca inlocuirea pasaportului si permisului de conducere cu smartphone-urile de la Apple e un lucru pe care il exploreaza, dar a remarcat ca poate fi dificil din cauza provocarilor de natura legala, cum ar fi faptul ca guvernele trebuie sa autentifice aceste documente digitale (cum ar fi permisul de conducere si pasaportul) pentru a se asigura ca sunt valide.