fbpx
Smartphone-ul Sony Xperia 1 cu ecran 4K e oficial - specificatii

Smartphone-ul Sony Xperia 1 cu ecran 4K e oficial – specificatii

Sony a incercat de mult timp sa-si scoata in evidenta smartphone-urile proprii printre multitudinea de telefoane Android de top. La MWC 2019, compania a incercat o noua strategie pentru a-si scoate in evidenta telefoanele cu specificatii bune, si anume prin ecrane foarte inalte cu raport de aspect de 21:9. Acest lucru incepe cu Xperia 1, noul sau smartphone de varf anuntat oficial.

Desi producatorii de smartphone-uri din ziua de azi creeaza smartphone-uri pliabile si dispozitive cu breton cat mai mic (sau fara breton, cum e Galaxy S10), Sony pare sa fi ignorat acele tendinte de design si a anuntat recent smartphone-ul de varf Sony Xperia 1.

CITESTE SI:  Preturile acestor Chromebook-uri Acer cu procesor Snapdragon 7c de la Qualcomm

In cea mai mare parte, zvonurile despre Sony Xperia 1 s-au dovedit a fi adevarate. Printre acestea se numara zvonurile despre ecranul sau care indicau ca Sony Xperia 1 va avea un ecran cu rezolutie 4K de 6,5 inci cu raport de aspect de 21:9.

Acesta este un raport de aspect foarte ciudat pentru un smartphone, dar unii ar putea spune ca acest raport de aspect este bun pentru urmarirea de clipuri video.

CITESTE SI:  Ce specificatii ar avea primul smartphone de varf Motorola de ani de zile

Cu toate acestea, avand in vedere ca majoritatea filmelor sunt capturate in 16:9, acest lucru va avea cel mai probabil ca rezultat niste margini destul de groase.

De asemenea, telefonul Sony Xperia 1 anuntat oficial cu ecran 4K va fi echipat cu specificatii hardware si cu caracteristici demne de anul 2019, printre care se numara un cip Qualcomm Snapdragon 855, 6GB de RAM si va avea un spatiu de stocare de 128GB.

De asemenea, in partea din spate a telefonului cu ecran va exista o camera tripla care combina un senzor de 12MP cu un obiectiv cu un unghi larg de 26mm, un obiectiv telephoto de 52mm si un obiectiv de 16mm.

CITESTE SI:  Cum a devenit Apple Card si mai convenabil

De asemenea, exista un senzor de amprente pe partea laterala a smartphone-ului, la fel ca in cazul telefoanelor anterioare ale companiei. Cam astea sunt specificatiile smartphone-ului Sony Xperia 1. Nu s-a spus niciun cuvant despre preturi pana in acest moment, dar se asteapta ca Sony Xperia 1 anuntat oficial cu ecran 4K se va lansa la primavara.