fbpx

VIDEO: Smartphone-ul ReFlex – primul smartphone flexibil

Smartphone-ul ReFlex - primul smartphone flexibil

Niste cercetatori au dezvoltat primul smartphone flexibil  (ReFlex) wireless, full-colour si de inalta rezolutie din lume care combina multitouch-ul cu indoirea.

Exista un smartphone de care multi ar fi interesati – unul care se poate indoi. Denumit ReFlex, acesta se intampla sa fie un prototip de smartphone flexibil care va combina un display FOLED de 6 inch cu rezolutia de 720 x 1280 pixeli al LG completat cu capabilitati multitouch, in plus fata de un senzor care este suficient de smart pentru a afla gradul exact la care ecranul este indoit.

CITESTE SI:  Motivul pentru care producatorii Android isi pierd interesul in senzorii de amprente integrati in ecran

Dezvaluit de University Human Media Lab al Queen, ReFlex se va baza pe ecranul flexibil, in asa fel incat acesta poate initia caracteristici speciale.

Un bun exemplu al acestui lucru ar fi, atunci cand cineva tine de partea corecta a displayului, paginile online vor trece printre degete de la stanga la dreapta in aceeasi maniera in care functioneaza o carte in viata reala.

CITESTE SI:  Motorola Moto G (2015) a fost anuntat oficial in India

Acest smartphone flexibil ReFlex ruleaza sistemul de operare Android 4.4 si imagineaza-ti ca poti juca Angry Birds prin indoirea ecranului, nu este ceva grozav?

De asemenea, ReFlex prezenta feedback-ului tactil ii permite unuia sa simta incordarea prastiei. Nu este vorba ca nu au existat smartphone-uri flexibile in stirile anterioare, avand in vedere ca Samsung a patentat un smartphone anul trecut, in timp ce Philips a venit cu un concept interesant in plus fata de conceptele proprii ale Samsung.

CITESTE SI:  Windows 10 Mobile Creators Update s-a lansat

Cei de la LG au declarat ca anul trecut au produs numai displayuri flexibile din plastic, asa ca se pare ca in buzunarele de la spate a jeansilor vor putea sa intre in viitor smartphone-uri fara nicio problema. La fel ca si ReFlex.