fbpx
Smartphone-ul OnePlus cu un sistem de racire eficient

Smartphone-ul OnePlus cu un sistem de racire eficient

Compania OnePlus din China va lansa un smartphone cu un sistem de racire foarte eficient. OnePlus chiar considera ca acest sistem de racire e unul de nivel de tableta.

Luna trecuta, compania din China a confirmat ca in 2021 nu va lansa un nou smartphone T, ceea ce inseamna ca nu va aparea OnePlus 9T. In schimb, compania din China a confirmat ulterior ca il va lansa pe OnePlus 9RT, succesorul lui 9R lansat mai devreme in acest an.

CITESTE SI:  De ce Play Store le indica utilizatorilor Android aplicatii nefolosite pentru a le dezinstala

Recent, compania din China a oferit detalii suplimentare, cum ar fi faptul ca smartphone-ul va integra un sistem de racire care e mai eficient decat sistemul de racire al oricarui smartphone al companiei si ca va fi comparativ cu sistemele de racire pentru tablete.

Potrivit companiei din China, smartphone-ul OnePlus 9RT va integra o camera de vapori combinata cu o multitudine de straturi de grafen. Se pare ca acest lucru va permite dispozitivului sa disipe caldura pe o zona de 19.067 de milimetri patrati.

CITESTE SI:  Hotelurile Hilton se mandresc ca smartphone-urile au fost folosite drept chei de 11 milioane de ori

De asemenea, conform companiei chineze, folosirea unui cadru metalic de catre telefon va imbunatati la randul sau racirea, dar nu suntem siguri daca e doar o afirmatie de marketing sau nu.

Racirea e importanta in electronica, in special pentru dispozitive precum telefoanele care sunt prea subtiri si compacte pentru a putea integra un ventilator, spre deosebire de un laptop.

CITESTE SI:  Face ID din iPhone X poate fi dezactivata in situatii de urgenta

OnePlus nu ar fi prima companie care foloseste o camera de vapori pentru racirea unui telefon. Mentinerea unui smartphone rece inseamna ca durata de viata a acumulatorului si a dispozitivului pot fi extinse, iar anumite aplicatii exigente vor putea rula la niveluri optime in loc sa se poticneaca cand smartphone-ul se supraincalzeste. Smartphone-ul OnePlus 9RT e stabilit pentru a se lansa pe 13 octombrie.