fbpx
Smartphone-ul cu cel mai luminos ecran

Smartphone-ul cu cel mai luminos ecran

Smartphone-urile Sharp nu prea apar in presa internationala, iar asta pentru ca acestea sunt disponibile doar in Japonia si in anumite regiuni. Cu toate acestea, compania tocmai a dezvaluit un nou model cu ecran foarte luminos, dupa cum relateaza Engadget Japan.

Acel telefon cu ecran foarte luminos include o camera Leica cu un senzor de 1 inci. Sharp a colaborat cu Leica pentru a crea o camera de 20MP si cu senzor de 1 inci, aceasta dimensiune de senzor rar existand pe smartphone-uri.

Compania japoneza Sharp a lucrat cu Leica la intregul sistem de camere al smartphone-ului Aquos R6, inclusiv la senzor (probabil construit de Sony), obiectivul wide-angle de 19mm f/1.9 si caracteristicile de calitate a imaginii.

CITESTE SI:  De ce Panasonic GZ2000 e cel mai bun TV din lume pentru cinefili

Designul obiectivului chiar a fost branduit “Summicron” de catre compania Leica. Cu toate acestea, acest smartphone Aquos R6 cu ecran luminos integreaza doar o camera pe spate, asa ca zoom-ul e digital, nu optic.

Colaborarea Sharp cu Leica e destul de interesanta, deoarece ieri s-a zvonit ca Leica isi va incheia colaborarea cu Huawei, desi ambele companii au infirmat. Cu toate acestea, avand in vedere noua colaborare a Sharp, Leica nu mai lucreaza exclusiv cu Huawei.

CITESTE SI:  Surprinzator. Cea mai descarcata aplicatie de pe App Store in 2019

Este posibil ca va lucra si cu alti producatori de smartphone-uri, cum ar fi Xiaomi. Ecranul lui Aquos R6 e pe masura camerei. Displayul de 6,6 inci, HDR de 2730 x 1260 pixeli al lui Aquos R6 ofera o luminozitate maxima de 2000 nits.

Conform Sharp, niciun alt smartphone nu ofera aceasta luminozitate. Pentru a obtine aceasta luminozitate, Sharp a dezvoltat ecranul OLED folosind IGZO, desi nu e clar cum functioneaza acest lucru.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy A9 a fost anuntat oficial in China

Pentru a nu se consuma drastic acumulatorul smartphone-ului Aquos R6 din cauza ecranului foarte luminos, se pare ca Sharp a creat un sistem pentru a reduce frecventa ecranului la 1Hz, atunci cand este afisata o imagine statica.

Celelalte specificatii ale smartphone-ului Aquos R6 cu ecran foarte luminos includ un cip Snapdragon 888, 12GB de RAM, spatiu de stocare de 128GB si un acumulator de 5000mAh. Pretul lui Aquos R6 nu e inca public.