fbpx

Smartphone-ul care s-a vandut cel mai bine in prima jumatate a anului

Smartphone-ul care s-a vandut cel mai bine in prima jumatate a anului

Preturile smartphone-urilor au trecut de 1000 de dolari in ultimii ani, acesta fiind motivul pentru care lumea nu prea le cumpara. Exista un anumit telefon care s-a vandut cel mai bine dintre toate in prima jumatate a anului 2019. Acel telefon s-a vandut in aproape 30 de milioane de unitati in prima jumatate a anului, conform unor analisti de piata.

In ziua de azi, preturile smartphone-urilor sunt din ce in ce mai mari. Motiv pentru care telefoanele inteligente de clasa medie incep sa para niste alternative destul de bune.

CITESTE SI:  Asta anuleaza garantia lui Galaxy Z Flip, smartphone-ul pliabil al Samsung

Acesta ar putea fi motivul pentru ca Apple iPhone XR se vinde atat de bine. Chiar daca pretul de pornire de 749 de dolari nu e chiar mic, e totusi cu cateva sute de dolari mai ieftin decat iPhone Xs si Xs Max.

De asemenea, nu este surprinzator sa aflam ca Apple iPhone XR a dominat livrarile de smartphone-uri in prima jumatate a anului 2019 (s-a vandut cel mai bine). Conform analistilor de la IHS Market, s-a descoperit ca, in prima jumatate a anului, Apple iPhone XR s-a vandut in 26,9 milioane de unitati.

CITESTE SI:  Ce noua companie infiinteaza Xiaomi

Smartphone-ul de pe locul 2 este Samsung Galaxy A10 care s-a vandut in 13,4 milioane de unitati (desi per ansamblu Samsung a livrat mai multe telefoane decat Apple).

Cat despre smartphone-urile de varf ale Apple, Xs Max s-a vandut in doar 9,6 milioane de dolari, ajungand pe locul 9. Aceasta nu e prima data cand auzim despre dominanta lui iPhone XR.

CITESTE SI:  Ce companie poate accesa continutul oricarui dispozitiv iOS

Anterior, s-a spus ca acest smartphone a reprezentat practic 39% din vanzarile de smartphone-uri Apple in decembrie 2018. Aceste noi date confirma ca iPhone XR se descurca la vanzari mult mai bine decat Xs si Xs Max. Se asteapta ca Apple va lansa un nou iPhone XR peste foarte putin timp, unul care va veni cu mai mult RAM si cu camere mai bune.

Sursa imagine: Flickr.com