fbpx
Smartphone-ul care colecteaza date de la utilizatori

Smartphone-ul care colecteaza date de la utilizatori

Conform unui cercetator de securitate, un anumit smartphone (pe care il detine) colecteaza si trimite date catre servere de la distanta. Acest lucru poate fi un dezastru pentru utilizatorii de telefoane care isi folosesc smartphone-urile pentru informatii importante pe care nu doresc sa le vada si altii.

Ne folosim intens smartphone-urile in ziua de azi, cum ar fi trimitand mesaje, sunand si navigand pe internet. Unii dintre noi chiar le folosesc pentru munca si acceseaza informatii importante pe care nu doresc sa le vada si altii.

CITESTE SI:  Jocul care va fi gratuit pe Google Stadia, chiar si pentru utilizatorii cu nivel gratuit al serviciului

Din pacate pentru utilizatorii Xiaomi, o stire de Forbes a dezvaluit ca dispozitivele companiei colecteaza aparent date de navigare de la utilizatorii sai.

Asta conform cercetatorului de securitate Gabi Cirlig care a descoperit acest lucru pe smartphone-ul sau Redmi Note 8. Acesta a descoperit ca datele colectate erau trimise catre servere la distanta gazduite de Alibaba si care erau inchiriate de Xiaomi.

CITESTE SI:  De ce cercetatorii dezvolta noi baterii litium-ion care se intaresc la impact

Datele colectate includeau lucruri precum istoricul de cautare. De asemenea, se pare ca nu conteaza daca utilizatorul foloseste modul Incognito, deoarece tot se colectau informatii.

Mai ingrijorator, datele includeau si activitati non-web, cum ar fi ecranele prin care a trecut utilizatorul, bara de stare si pagina de setari. Intre timp, Xiaomi a negat aceste constatari, in ciuda faptului ca Forbes a trimis companiei dovezi precum clipuri video care aratau ca informatiile erau colectate chiar si in modul Incognito pe smartphone-ul utilizatorului.

CITESTE SI:  Acest smartwatch Wear OS poate efectua apeluri cu iPhone-ul acum

Un purtator de cuvant a fost citat spunand: “Acest clip video arata colectarea de date anonime pe smartphone-ul utilizatorului – care este una dintre cele mai comune solutii adoptate de companiile de internet pentru a imbunatati experienta generala a browserului, prin analizarea informatiilor care nu pot fi identificate personal”.