fbpx

Smartphone 1440p VS unul de 1080p. Care are autonomia mai lunga in functie de rezolutia ecranului

Smartphone 1440p VS unul de 1080p. Care are autonomia mai lunga in functie de rezolutia ecranului

Cu ceva timp in urma, a existat o intrecere pentru a crea smartphone-uri cu ecrane care ofera rezolutii cat mai inalte. La un moment dat, parea ca ne putem astepta ca ecranele 4K sa devina noul standard.

Dar, in cea mai mare parte, o multime de producatori de smartphone-uri s-au oprit la rezolutia QHD, numai cateva smartphone-uri avand ecrane 4K.

Motivul pentru care nu prea vedem rezolutia 4K pe smartphone-uri, cel putin nu inca, ar avea legatura cu acumulatorul. Evident, un ecran cu rezolutie mai inalta ar nevoie de mai multa energie, ceea ce reduce autonomia.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy Note 8 ar putea inregistra clipuri video 4K la 60 de cadre pe secunda. In curand

Asa ca intrebarea este: cat de multa energie din acumulatorul unui telefon este consumata daca are o rezolutie inalta, comparativ cu un telefon cu una mai redusa? Care are autonomia mai lunga?

Asta e ceea ce a incercat sa afle un canal de YouTube intr-un nou test. Intr-un nou test impartasit pe platforma de clipuri video YouTube, s-a comparat autonomia acumulatorului lui Samsung Galaxy S10 Plus (care are ecran 1440p) fata de un telefon cu display de 1080p.

CITESTE SI:  De ce crede Qualcomm ca viitoarele iPhone-uri nu vor mai folosi modemurile sale

Testul incearca sa afle, in conditiile in care ambele telefoane au fost utilizate intr-un mod similar, ce diferenta de autonomie ar rezulta intre rezolutiile 1440p si 1080p. Ceea ce este interesant este faptul ca, in acest test, nu pare sa exista aproape nicio diferenta perceptibila intre autonomia celor doua smartphone-uri.

Ambele dispozitive pareau sa ramana fara energie in acelasi ritm. De fapt, smartphone-ul cu ecran de 1080p a ramas fara energie cu circa un minut mai devreme decat telefonul de 1440p. Deci autonomiile sunt cam la fel.

CITESTE SI:  Mark Zuckerberg ar putea depune marturie inainte de Congres cu privire la scandalul datelor

Nu e clar cat de stiintific este acest test de autonomie, dar acesta indica faptul ca poate consumul de energie al unui ecran cu rezolutie mai inalta e suficient de neglijabil pentru ca utilizatorii de smartphone-uri sa-l ignore.