fbpx
Samsung Galaxy S8 este primul telefon cu Bluetooth 5

Samsung Galaxy S8 este primul telefon cu Bluetooth 5

In timp ce cu totii analizam specificatiile lui Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8+, este usor sa omitem lucrurile mai mici precum harababura de acronime din zona conectivitatii. Dar un lucru peste care nu ar trebui sa treci este tehnologia Bluetooth 5 a telefoanelor. Noul Galaxy S8 al Samsung este primul telefon care este lansat cu suport pentru Bluetooth 5.

Aceasta tehnologie este simultan utila si enervanta. Este grozav cand functioneaza, dar ceea ce este enervant cu castile audio cu aceasta tehnologie este faptul ca au adus la iPhone 7, Moto Z si HTC U Ultra fara jack pentru casti. Printre multele caracteristici ale lui Samsung Galaxy S8 este suportul pentru Bluetooth 5 – primul telefon care include noul standard.

CITESTE SI:  VIDEO: iOS 12 ruleaza sau nu mai rapid pe vechile iPhone-uri?

La sfarsitul anului 2016, Bluetooth Special Interest Group a anuntat ca producatorii vor putea acum sa incorporeze tehnologia Bluetooth 5 in dispozitivele lor.

Apoi au circulat zvonuri conform carora Samsung Galaxy S8 ar putea fi primul care incorporeaza tehnologia si se pare ca zvonurile sunt adevarate. Samsung a anuntat recent telefoanele Galaxy S8 si  S8+ si se pare ca Samsung a incorporat Bluetooth 5 in aceste telefoane, fiind primele care au Bluetooth 5.

CITESTE SI:  Nokia: Nu planuim sa lansam sau sa producem smartphone-uri, momentan

Asadar, care-i treaba cu Bluetooth 5? Practic, acesta reprezinta un upgrade urias fata de versiunea anterioara. Viteza se va dubla si de asemenea le va permite utilizatorilor sa mearga chiar mai departe in timp ce mentin conexiunea. De asemenea, va suporta conexiuni low-range si low-energy.

CITESTE SI:  De ce aplicatiile Android vor putea efectua update in timp ce le folosesti

Latimea de banda adaugata a permis aparitia caracteristicii “Dual Audio” a lui Galaxy S8 care practic ii permite telefonului sa trimita semnal audio catre doua dispozitive fara fir in acelasi timp si poti ajusta volumul pentru fiecare dispozitiv in mod independent.

Asta inseamna ca poti folosi acelasi telefon pentru a transmite melodii catre doua seturi diferite de difuzoare si casti, sau o combinatie de casti si difuzoare.