fbpx

Richard Yu despre interdictia asupra Huawei

Richard Yu despre interdictia asupra Huawei

Richard Yu, CEO in cadrul companiei Huawei din China, a sustinut un discurs legat de interdictia impusa de SUA asupra companiei chineze de smartphone-uri.

Cand Mate 40 va aparea mai tarziu in acest an, va fi ultimul smartphone Huawei care va veni cu un cip Kirin de varf. Richard Yu, CEO-ul businessului de consum al Huawei, a oferit noutati in timpul unui discurs pe care el l-a sustinut la Summitul 2020 al Asociatiei Tehnologiei Informatiei din China.

CITESTE SI:  Cum vrea un fost director Apple ca smartphone-urile sa renunte la cabluri

Richard Yu a precizat ca, dupa 15 septembrie, compania chineza nu va avea mai acces la fabricatia necesara pentru a continua sa produca cipul Kirin 9000 al lui Mate 40.

15 septembrie este momentul in care furnizorii americani nu vor mai putea vinde componente catre Huawei fara aprobarea guvernului federal, din cauza deciziei administratiei Donald Trump de a plasa compania chineza pe lista de interdictii a Departamentului de Comert.

Compania TSMC din Taiwan, cea care pana in acest moment a produs majoritatea cipurilor Kirin ale Huawei, se aprovizioneaza cu o parte din echipamente din SUA. TSMC are nevoie de aprobarea guvernului american pentru a continua sa produca cipuri pentru compania chineza.

CITESTE SI:  Ce companie ti-ar putea permite sa cumperi folosind VR

Dupa ce administratia Donald Trump a anuntat interdictia asupra Huawei, TSMC a declarat ca nu va mai aproviziona compania chineza in viitor, dar ca va continua sa onoreze comenzile de cipuri de pana acum.

Richard Yu a adaugat ca producatorii chinezi de cipuri, cum ar fi SMIC, nu au in prezent capabilitatile necesare pentru compensa deficitul. De asemenea, Richard Yu a precizat ca ofertele Mate 40 vor fi limitate.

CITESTE SI:  Cum e jocul Dr. Mario World al Nintendo care se va lansa pentru iOS si Android

“Huawei a alocat peste un deceniu pentru a explora cipurile, mergand de la ‘sever in urma’ la ‘foarte in urma’ la ‘destul de in urma’ la ‘in sfarsit i-am ajuns pe altii’, apoi la “lideri’, iar acum suntem interzisi”, conform lui Richard Yu.