fbpx
Primul iPhone din istorie VS iPhone 12 intr-un test de performanta

Primul iPhone din istorie VS iPhone 12 intr-un test de performanta

Un canal de YouTube a publicat un clip video interesant. E vorba despre o comparatie de performanta intre primul smartphone Apple din istorie (cel lansat in 2007) si iPhone 12. Rezultatul comparatiei nu e o surpriza pentru nimeni.

Primul iPhone din istorie a fost lansat de compania Apple din Cupertino, Statele Unite, in 2007, ceea ce inseamna ca acest smartphone e considerat foarte demodat dupa standardele tehnice actuale.

Telefoanele au evoluat intre timp in ceea ce priveste performanta, autonomia acumulatorului, ecranul si asa mai departe. Dar aceste progrese nu pot fi masurate de catre oricine, pentru ca au aparut de-a lungul a unei lungi perioade de timp.

CITESTE SI:  Meizu Pro 6 va fi echipat cu 6GB RAM

Cu toate acestea, daca sunteti curiosi cum au evoluat smartphone-urile companiei Apple din Statele Unite in aceea ce priveste performanta, cei de la PhoneBuff au creat un clip video in care se testeaza diferenta de performanta dintre primul smartphone Apple din istorie si iPhone 12.

CITESTE SI:  Ce pret si specificatii are smartphone-ul ASUS Zenfone 7 Pro cu camera flip-up

Probabil ca rezultatul nu e o surpriza pentru nimeni. E foarte clar ca noul telefon e mai performant decat primul smartphone din istorie. Specificatiile primului telefon al companiei din Cupertino, Statele Unite, includ un procesor cu un singur nucleu si 128MB de RAM, in timp ce specificatiile lui iPhone 12 includ un procesor cu 6 nuclee si 4GB de RAM.

CITESTE SI:  Apple n-are planuri sa lanseze acest MacBook Pro

De asemenea, rezolutia ecranului primului telefon Apple din istorie era de 320 x 480, in timp ce rezolutia lui iPhone 12 e de 2532 x 1170. Desi in mod clar nu e o comparatie echitabila intre ambele modele, acest test e interesant.

Ce parere ai despre comparatia dintre primul smartphone al Apple si iPhone 12 care a fost lansat recent? Sunt specificatiile tehnice si performanta cele mai importante pentru tine?