fbpx

Primul display 4K pentru smartphone-uri a fost anuntat de Sharp

Primul display 4K a fost anuntat de Sharp

Sharp a anuntat ca planuieste sa produca un panou de display de smartphone cu rezolutie 4K. Aceasta este o miscare indrazneata, avand in vedere ca unii producatori majori de smartphone-uri inca nu au facut saltul la rezolutia 4K pentru smartphone-urile lor de varf. Sharp vrea sa depaseasca competitia cu noul sau ecran mobil de 5,5 inch care promite o rezolutie de 2160 x 3840 pixeli.

In zilele noastre, smartphone-urile cu ecrane cu rezolutie full HD (1920 x 1080) sunt destul de comune. Mai putin comune sunt smartphone-urile cu display 2K (2048 x 1536), dar iata ca de anul viitor am putea vedea smartphone-uri cu displayuri cu rezolutie de 3840 x 2160. Asta multumita companiei Sharp.

CITESTE SI:  Galaxy S6 Edge doboara recorduri pe GeekBench

Sharp a anuntat recent un ecran IGZO de 5,5 inch cu aceasta rezolutie, iar compania precizeaza ca productia lor va incepe anul viitor. O asemenea rezolutie pe un display de 5,5 inch se va traduce intr-o densitate imensa a pixelilor de 806ppi, dar trebuie sa ne intrebam daca ecranul isi va pune amprenta asupra bateriei. Totusi, pana anul viitor producatorii de smartphone-uri probabil vor veni cu acumulatoare de capacitate mai mare sau care se incarca foarte rapid.

CITESTE SI:  VIDEO: iOS 11 VS iOS 10.3.3 intr-un test de viteza. Care e mai rapid?

Sharp nu este singura companie care planuieste sa produca displayuri 4K. Si Samsung este specializata in productia de displayuri, iar Galaxy Note 5 ar putea veni cu ecran 4K. Iata ca smartphone-urile cu aceasta rezolutie se apropie cu pasi repezi, desi televizoarele cu acest numar de pixeli nu au aparut de mult timp. Rezolutia 4K este un salt urias pana si pentru televizoare si monitoare, ce sa mai vorbim de telefoane mobile.

CITESTE SI:  Cum va lupta Samsung cu producatorii chinezi de smartphone-uri care ii micsoreaza veniturile

Clipurile video 4K pe un televizor 4K arata incredibil, iar pe un telefon mobil trebuie sa arate mult mai clar deoarece acelasi numar de pixeli este integrat intr-un display mult mai mic. Oricum, va dura ceva timp pana vor aparea televizoare cu o rezolutie mai mare decat 4K. Iata ca producatorii asiatici fac legea in domeniul displayurilor.