fbpx

Primul cip Qualcomm pe 5nm pentru smartphone-uri ieftine

Primul cip Qualcomm pe 5nm pentru smartphone-uri ieftine

Compania Qualcomm din Statele Unite lanseaza un nou cip mobil. Acesta va aduce in premiera pentru gama Snapdragon procesul de 5nm pe smartphone-urile ieftine. Primele smartphone-uri ieftine cu acest cip vor fi livrate in curand, conform companiei din Statele Unite.

In ultimul an, procesoarele din gama 7 a Qualcomm au dus la aparitia unor smartphone-uri dotate, dar destul de ieftine. Nu ar fi aparut smartphone-uri precum Pixel 4a si OnePlus Nord fara 730G si 765G.

CITESTE SI:  Cu ce fel de cip pentru PC ar putea Qualcomm crea probleme companiei Intel

Dar desi aceste cipuri vin cu avantaje, acestea vin si cu dezavantaje. Acestea tind sa fie depasite de sarcinile intensive si, in afara implicarii Google, acestea esueaza in ceea ce priveste calitatea camerei foto.

Cel mai nou cip din gama 7 a Qualcomm, Snapdragon 780G, va imbunatati calitatea camerei. In primul rand, noul cip dispune de noi componente CPU si GPU.

De asemenea, e construit pe procesul de 5nm, o premiera pentru gama 7 a companiei americane Qualcomm. In practica, conform companiei, CPU-ul Kyro 670 al lui Snapdragon 780G ruleaza la o viteza cu 40% mai mare decat 768G.

CITESTE SI:  Cum va fi imbunatatit cipul A14 al Apple pentru iPhone-urile din 2020

Orice sarcina care implica o componenta AI va beneficia de un impuls de la Snapdragon 780G. Qualcomm a inclus, de asemenea, o componenta AI low-power care va reduce consumul de energie in apeluri, in timp ce reduce zgomotele de fundal.

De asemenea, ca in cazul oricarui cip modern, Snapdragon 780G pe 5nm vine cu suport 5G pentru smartphone-urile ieftine. In plus, exista suport pentru cel mai recent standard Bluetooth 5.2 si pentru suita Qualcomm Snapdragon Sound pentru streaming de muzica 24-bit 96KHz.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Sony Xperia 10 si 10 Plus sunt oficiale - specificatii

Snapragon 780G pe 5nm al companiei Qualcomm din Statele Unite va aparea in curand pe smartphone-urile ieftine. Conform companiei din Statele Unite, primele smartphone-uri ieftine care vor include noul cip vor fi livrate in al doilea trimestru al acestui an.