fbpx
Oricine poate repara aceste smartphone-uri

Oricine poate repara aceste smartphone-uri

O anumita companie a creat niste smartphone-uri care pot fi reparate pana si de cei mai nepriceputi oameni in materie de tehnica, acele smartphone-uri avand componente modulare. Cineva de la publicatia Engadget chiar a incercat asta.

Unii si-ar dori sa poata crea lucruri ca alti oameni. Dar acelor oameni le lipseste rabdarea si aptitudinile pentru a reusi sa creeze ceva. Cursurile de electronica si prelucrarea lemnului in institutiile de invatamant pareau plictisitoare, iar acum ambitiile unora le depasesc abilitatile reale.

CITESTE SI:  Ce pret si specificatii are Nokia 2.2 - smartphone de buget bun

Dar a aparut Fairphone, o companie olandeza care creeaza niste smartphone-uri interesante si care pot fi reparate pana si de cei mai nepriceputi. Cineva de la Engadget a avut sansa de a incerca atat un smartphone FairPhone 3, cat si un 3+. Acestuia i s-a comunicat ca poate schimba modulele intre cele doua telefoane FairPhone, fara a fi nevoie sa aiba abilitati avansate.

FairPhone sustine ca poti accesa fiecare piesa a smartphone-ului odata ce inlaturi cele 13 suruburi care conecteaza modulul ecranului de corp. Accesarea acelor suruburi nu e prea complexa; trebuie doar sa scoti capacul de pe spate, sa scoti acumulatorul si sa folosesti surubelnita.

CITESTE SI:  Mozilla incheie suportul pentru smartphone-urile Firefox OS dupa versiunea 2.6

Cea mai complicata parte era sa scoata modulul de ecran, pentru ca acesta se poate crapa la presiune. Apoi, modulul de ecran a fost in cele din urma separat de restul.

Ulterior, modulul camerei smartphone-ului FairPhone 3+ a putut fi inlaturat fara complicatii; era atasat cu doua suruburi si cu un cablu. Pe de alta parte, demontarea lui FairPhone 3 a necesitat o perioada mai scurta de timp, pentru ca cel de la Engadget a capatat experienta.

CITESTE SI:  De ce Apple ar redenumi iOS in "iPhone OS"

Mai tarziu, omul de la Engadget a fost uimit de cat de lipsita de complicatii a fost asamblarea/repararea smartphone-urilor FairPhone. Acesta a asemuit procesul cu construirea unei piese de mobilier de la IKEA.