fbpx

O alta companie nu va include incarcatoare cu smartphone-urile de varf, conform surselor

O alta companie nu va include incarcatoare cu smartphone-urile de varf, conform surselor

Mai intai compania Apple din Statele Unite nu a mai inclus incarcatoare cu smartphone-urile sale de varf, dupa care s-a vehiculat ca nici compania Samsung nu le va include cu smartphone-urile sale Galaxy S21. Dar acum o alta companie de telefoane s-ar putea sa nu mai includa adaptoare de incarcare cu propriile smartphone-uri de varf.

Apple nu e singurul brand important care nu mai include incarcatoare cu smartphone-urile sale de varf. Dupa cum s-a subliniat pe Reddit, compania Xiaomi din China a anuntat ca viitorul sau smartphone Xiaomi Mi 11 nu va include incarcator.

CITESTE SI:  Telegram spune de ce Apple ii blocheaza update-urile aplicatiei la nivel global

Motivul e acelasi. O multime de oameni au deja adaptoare vechi in posesie pe care le pot folosi, iar renuntarea la cele noi ar duce la un dispozitiv mai ecologic si la mai putine deseuri electronice.

Xiaomi a declarat ca va avea loc o conferinta pe 28 decembrie pentru a discuta decizia. Aceasta companie chineza Xiaomi sustine ca aceasta decizie ar putea parea “nerezonabila” pentru unii potentiali cumparatori. Criticii si-au exprimat deja nemultumirea.

CITESTE SI:  Cum e smartphone-ul Motorola care seamana cu Galaxy Note

Desi exista un argument de mediu pentru a livra mai putine incarcatoare, acest lucru si permite companiei Xiaomi din China sa economiseasca bani. Isi poate mentine sau creste marjele de profit, in special cu clientii care cumpara un adaptor oficial.

Acest lucru i-ar putea include si pe oamenii care au deja incarcatoare, dar care nu sunt capabile de incarcare rapida. Excluderea adaptorului de incarcare nu prea va conta in America de Nord si in alte locuri in care compania Xiaomi nu prea are clienti.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z4 apare pe GFXBench

Cu toate acestea, Xiaomi ar putea stabili un precedent pentru lucruri viitoare. Avand in vedere ca si compania Samsung va exclude probabil incarcatorul cu smartphone-ul de varf Galaxy S21, exista posibilitatea ca va fi problematica identificarea si cumpararea unui smartphone de varf care sa vina la pachet si cu incarcator in 2021.