fbpx

Nokia se intoarce in industria telefoanelor mobile

Nokia X

In 2006, compania finlandeza Nokia a decis sa renunte la businessul sau de echipamente de retele mobile, formand o structura comuna cu colegii de la Siemens. In acelasi an, producatorul francez de echipamente Alcatel si omologul sau american Lucent (fosta divizie de echipamente a AT&T) inca isi ingrijesc ranile de la colapsul telecomunicatiilor de la sfarstul mileniului.

Compania finlandeza a confirmat ca se va intoarce in industria telefoanelor mobile, probabil alimentata de anuntul companiei Microsoft cum ca va concedia aproape 8000 de oameni din divizia sa de telefoane mobile.

CITESTE SI:  Lenovo Vibe Shot - smartphone pentru pasionatii de fotografie

Nokia a declarat ca se va intoarce numai dupa ce se va incheia acordul cu Microsoft si cand se va crea o noua relatie. Cu toate acestea, compania a observat ca este complicat.

Robert Morlino, purtator de cuvant al Nokia Technologies, a declarat intr-o postare pe blog ca, “Nu este surprinzator ca in ziua de azi aceasta intrebare apare tot timpul: se va intoarce Nokia pe piata dispozitivelor mobile? Raspunsul este: este complicat”. Cu toate acestea, este putin probabil ca compania va lansa vreun telefon mobil prea curand.

CITESTE SI:  De ce Pixel 5 nu va folosi cipul Snapdragon 865, indica surse

Dupa ce compania finlandeza si-a vandut divizia de telefoane mobile catre Microsoft s-a pus intrebarea ce va face in continuare. Potrivit unui raport din China, presedintele Nokia China, Mike Wang, a confirmat ca Nokia va lansa telefoane mobile Android in 2016, dar ar putea exista niste chestiuni legale pe care compania trebuie sa le rezolva mai intai.

CITESTE SI:  VIDEO: Smartphone-ul Lumia 950 cu Windows 10 Mobile a fost dezvaluit

Din cauza acordului cu Microsoft, companiei nu i se va permite sa utilizeze brandul Nokia pentru telefoane mobile pana la sfarsitul anului 2015 si nu i se va permite sa-si patenteze brandul pana in trimestrul 3 al anului 2016. Mai mult, compania nu-si va produce telefoanele mobile, ci alte companii le vor fabrica. Pentru moment, compania nu a comentat aceste informatii, dar asteptam in continuare mai multe detalii.