fbpx

Nokia: Nu planuim sa lansam sau sa producem smartphone-uri, momentan

Nokia logo

Nokia si-a vandut businessul de telefoane mobile si smartphone-uri companiei Microsoft in toamna anului trecut, dar acum aflam ca una dintre unitatile de business ramase ale companiei finlandeze doreste sa lanseze si sa produca telefoane mobile de consum anul viitor.

Nokia Technologies, care controleaza mii de brevete de tehnologie, intentioneaza sa reintre pe piata telefoanelor mobile si a smartphone-urilor in 2016, potrivit unor surse anonime citate de publicatia Re/code. Parea ca compania va incepe sa produca si sa lanseze telefoane mobile din nou.

Astfel de planuri sunt ambitioase, mai ales avand in vedere piata globala de telefoane simple si smartphone-uri super-competitiva. Nu este clar cu ce se va ocupa compania, dar cel putin doi analisti sunt sceptici ca va functiona.

CITESTE SI:  De ce China se ofera sa cumpere mai multi semiconductori din Statele Unite

“Oamenilor le-a placut compania Nokia (in anii precedenti), dar nu sunt sigura daca consumatorii vor crede ca este vorba despre aceeasi companie Nokia”, a spus Carolina Milanesi, directoarea de cercetare a Kantar WorldPanel ComTech prin email.

“Din perspectiva businessului, va fi greu de vazut cum poate concura impotriva rivalilor”. De asemenea, este dificil sa vedem cum se vor potrivi dispozitivele in strategia globala de afaceri a Nokia, a spus ea. Milanesi a presupus ca smartphone-urile vor fi construite pe platforma Android, dar acest lucru nu a fost confirmat. Pe de alta parte, compania finlandeza infirma zvonurile cum ca va incepe sa lanseze si sa vanda smartphone-uri din nou.

CITESTE SI:  Preturile smartphone-urilor Samsung Galaxy S20 cu specificatii monstru

Saptamana trecuta, un raport din China l-a citat pe presedintele Nokia China confirmand faptul ca compania se va intoarce la productia si lansarea de smartphone-uri si telefoane, dar potrivit unui comunicat oficial emis de companie, aceasta nu intentioneaza sa produca smartphone-uri Android.

CITESTE SI:  Samsung explica de ce smartphone-ul Galaxy S9 nu are senzor de amprente integrat in display

Aceasta a mai declarat ca raportul este fals si ca presedintele Nokia China nu a confirmat asa ceva. Raportul preciza ca Nokia va produce smartphone-uri Android in 2016, dar ca va functiona mai mult ca si designer decat ca producator.

Am speculat ca perioada probabila ar fi al patrulea trimestru din 2016 din cauza acordului cu Microsoft, dar compania a demontat zvonul. Ma gandesc ca la auzul acestei vesti multi fani ai companiei sunt dezamagiti.