fbpx

Nokia ar putea renunta la Android in favoarea acestui sistem de operare pentru smartphone-uri

Nokia ar putea renunta la Android in favoarea acestui sistem de operare pentru smartphone-uri

Conform unor noi stiri, compania Nokia din Finlanda ar putea renunta la sistemul de operare Android pentru smartphone-urile sale, in favoarea unei noi platforme mobile. Primul smartphone de acest gen ar putea fi Nokia X60. Decizia ar putea fi controversata din cauza companiei care dezvolta acea platforma.

In ultimii ani, smartphone-urile companiei Nokia din Finlanda au rulat Android. Deci nu dintotdeauna. Si se pare ca compania din Finlanda ar putea renunta la sistemul de operare Android, pentru a oferi clientilor sai o alternativa la Android.

CITESTE SI:  Cum va permite noul Face ID o deblocare mai usoara pe iPhone 11

E vorba despre sistemul de operare HarmonyOS al companiei Huawei din China. Potrivit unei stiri recente, HMD Global va lansa un nou telefon care se numeste Nokia X60 si care s-ar putea sa ruleze HarmonyOS, nu Android.

Daca acest lucru e adevarat, atunci respectivul telefon ar putea fi primul smartphone non-Huawei care va rula HarmonyOS. Acest lucru ar putea extinde acoperirea companiei Huawei din China, ceea ce i-ar putea incuraja pe oameni sa adopte noua platforma.

CITESTE SI:  Cel mai nou tweet al Huawei indica faptul ca ar putea lansa un produs cu inteligenta artificiala

E de fapt surprinzator faptul ca compania HMD Global (compania care produce smartphone-uri Nokia) e interesata de HarmonyOS, mai ales ca e o platforma relativ noua. Cu fanii si influenta sa, Huawei e capabila sa creeze un sistem de operare care sa rivalizeze cu iOS si Android, dar nu e clar daca HarmonyOS va fi apreciat.

De asemenea, nu e clar daca Nokia X60 se va lansa si in Statele Unite. Avand in vedere ca relatiile dintre SUA si China s-au deteriorat, probabil smartphone-urile care ruleaza noua platforma nu vor fi permise.

CITESTE SI:  Apple ii incurajeaza pe clientii lui iPhone X sa soseasca devreme in ziua lansarii

Ce parere ai despre asta? Ai cumpara un smartphone Nokia X60 care ruleaza sistemul de operare HarmonyOS al companiei Huawei din China? Crezi ca oamenii in general ar cumpara un telefon care nu ruleaza platforma Android, ci HarmonyOS?